Overnachten Indonesie

Overnachten Indonesie

Goedkoop overnachten in Indonesië is geen enkel probleem. Hotels, hostels, guesthouses en losmen zijn overal wel te vinden. Een kamer in een hotel kan je het best van te voren reserveren maar de backpackers zonder vaste plannen kunnen ook ter plekke voor een goede prijs een kamer krijgen. Zeker op Java zijn veel goedkope accommodaties te vinden maar ook op het duurdere Bali kan je goed terecht. Genoeg mogelijkheden om te overnachten Indonesië dus, lees onze tips hieronder.

Goedkoop overnachten Indonesie

Als je goedkoop in Thailand wilt overnachten blijf je voornamelijk in guesthouses. In Indonesië is dit ook het geval alleen hier heet het losmen. Dit zijn (vaak meerdere) kamers die aan een soort binnenplaats grenzen. Vooraf online reserveren is bijna niet mogelijk voor deze losmen, alleen de duurdere bieden soms deze mogelijkheid. We raden je dan ook zeker aan recente reisgids over Indonesië mee te nemen, hierin staan vele adressen van deze goedkope accommodaties.

Overnachten Indonesie

Hotels Indonesie

Het algehele niveau van hygiëne is in Indonesië niet zo hoog als je in Nederland gewent bent maar in de kamers zijn meestal prima. Op de kleinere eilanden heb je niet altijd even veel keuze maar in Java, Sumatra, Sulawesi, Bali, Lombok en Flores heb je meestal meer dan genoeg keuze en is de kwaliteit ook goed. Gelukkig kan je hotels in Indonesië wel gemakkelijk online boeken. Via Trivago kan je de meeste mogelijkheden om te overnachten Indonesië allemaal van te voren regelen. Naast de meeste keuze hebben ze vaak ook de beste prijs.

Kamer eerste nacht boeken

Als je eenmaal aan het reizen bent door Java kan je het beste gewoon ter plekke een losmen zoeken en na wat onderhandelen vervolgens gelijk de kamer reserveren. In sommige andere omstandigheden kan je echter beter vooraf reserveren. Jakarta is een ontzettend grote en drukke stad en zeker na een lange vlucht is een goedkope accommodatie vinden niet echt een pretje. Ook als je wilt overnachten in Bali is het in het hoogseizoen misschien beter te reserveren. Zeker als je in een mooi hotel bij het strand wilt slapen, meer in het binnenland bij Ubud moet je wel ter plekke een losmen kunnen vinden.

Onderhandelen

In een hotel valt er vaak niet veel te onderhandelen maar in een losmen is dit veel meer het geval. Vaak kan je er nog een hoop af krijgen als je niet gelijk ja zegt. Zorg ook altijd dat je eerst de kamer goed bekijkt en vraagt wat de faciliteiten allemaal zijn voordat je akkoord gaat.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0