Overnachten Indonesië

Overnachten Indonesië

Goedkoop overnachten in Indonesië is geen enkel probleem. Hotels, hostels, guesthouses en losmen zijn overal wel te vinden in Indonesië. Zeker op Java zijn veel goedkope accommodaties te vinden, maar ook op het wat duurdere Bali is er genoeg aanbod. Genoeg mogelijkheden om te overnachten Indonesië dus, lees onze tips hieronder.

Aanbod in Indonesië

In de populaire toeristische bestemmingen van Indonesië zijn er veel hostels te vinden. Ideaal voor alleenreizende backpackers. Op bestemmingen waar nog minder toeristen komen is dit wat lastiger. Daar zul je het voornamelijk met guest houses moeten doen, in Indonesië ook wel losmen genoemd. Voorheen waren deze losmen nauwelijks online te vinden, maar tegenwoordig zijn ook deze steeds makkelijker online te boeken. Met name op Java en Bali zijn er veel hostels gevestigd. In tevens populaire eilanden als Sulawesi en Sumatra valt het aanbod iets wat tegen, op minder bekende eilanden is het aanbod nog beperkter.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Indonesië bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Indonesië lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Indonesië uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.

Reisgids Indonesië