Visum

Visum

Visa aanvragen voor je backpack reis door Azië kan gemakkelijk zijn, maar bij specifieke wensen kan het flink wat tijd en aandacht vragen. Er zijn een paar landen waar je zeker het een en ander voor moet regelen voordat je naar het desbetreffende land vertrekt. De meeste landen hebben echter een visum-on-arrival beleid. Dit houdt in dat je aan de grens een bepaald bedrag betaalt en direct een visum krijgt dat een x-aantal dagen geldig is. Ook zijn er een aantal landen in Azië waar je helemaal niks hoeft te betalen en je, met een stempel in je paspoort, voor een bepaalde tijd kan verblijven.

We gaan er even vanuit dat je in elk land maar een aantal weken verblijft. Als je bijvoorbeeld Thailand binnenvliegt, kun je een visum-on-arrival voor dertig dagen nemen. Wil je langer blijven of tijdens deze dertig dagen het land in en uit gaan? Dan dien je wel een visum aan te vragen. Voor andere landen geldt min of meer hetzelfde principe.

Visum Azië overzicht per land

In dit overzicht staat voor welke landen je wel of niet een visum nodig hebt. Klik op de landen voor meer informatie over deze specifieke visa.

Visum vooraf regelen is nodig voor:
Visum China. Je dient bij je visumaanvraag een reisplan te overleggen, wat zeker voor backpackers nog wel lastig kan zijn. Vooraf een vlucht uit China regelen is daarom ook bijna noodzakelijk.
Visum India. Een visum-on-arrival is niet mogelijk voor India dus dit dien je voor je aankomst te regelen.
Visum Myanmar. Het makkelijkste is om online toestemming aan te vragen voordat je naar Myanmar gaat.
Visum Vietnam. Als je rechtstreeks naar Vietnam vliegt dien je vooraf het een en ander te regelen. Mocht je ook andere landen bezoeken, dan is het wel zo gemakkelijk om je visum in Thailand of Cambodja te regelen.
Visum Sri Lanka. Je hebt reistoestemming nodig om Sri Lanka binnen te komen. Dit is makkelijk online aan te vragen.
Visum Mongolië. Je zult van tevoren een visum moeten aanvragen voor Mongolië.

Je krijgt een visum bij aankomst:
Visum Cambodja
Visum Indonesië
Visum Filipijnen
Visum Laos
Visum Maleisië
Visum Nepal
Visum Thailand

Helemaal geen visum nodig:
Visum Japan
Visum Singapore
Visum Zuid-Korea
Visum Taiwan

Uitgaand ticket