Visum Nepal

Visum Nepal

Nepal is het ‘Dak van de Wereld’ en is hoofdzakelijk gevormd door het Himalaya hooggebergte. Veel backpackers gaan hier dan ook heen om lange wandeltochten door de bergen te maken. Ook heeft Nepal schitterende tempelcomplexen en een interessante cultuur. Heb je reisplannen voor Nepal? Je leest hier alles over het visum voor Nepal en alles dat je daarvoor nodig hebt.

Visum Nepal

Voor alle burgers van EU-lidstaten geldt in Nepal een visa-on-arrival beleid. Je kunt, afhankelijk van je plannen, kiezen voor een visum van vijftien, dertig of negentig dagen. De kosten zijn respectievelijk $30, $50 en $125.

Hoe krijg je een visum voor Nepal?

Je kunt dus alleen een visum voor Nepal krijgen bij het binnengaan van het land. Dit visum is verkrijgbaar bij grensovergangen en Tribhuvan International Airport in de hoofdstad Kathmandu, nadat je hebt betaald en een aankomstformulier hebt ingevuld. Houd er rekening mee dat je paspoort nog tenminste zes maanden na vertrek geldig is.


Visum Nepal


Mogelijkheid om te verlengen

De Nepalese overheid geeft toeristen een mogelijkheid om het visum te verlengen. De minimale periode van verlenging is vijftien dagen en dit kost $45. Als je langer dan vijftien dagen extra wil blijven, betaal je per dag $3. Het is dus handig om voor je wil verlengen na te denken over hoe lang je precies wil blijven. Je kunt verlenging aanvragen bij de immigratiekantoren in Kathmandu en Pokhara.

Overstay

Op overstay – bewust of onbewust – staat een geldboete van $5 per dag tot 30 dagen; dit bedrag is een combinatie van een boete en automatische verlenging. Het bedrag dient betaald te worden bij het Department of Immigration in Kathmandu. Op een illegaal verblijf van langer dan dertig dagen staan hogere boetes en je kunt ook gearresteerd worden.

Grensovergangen

Nepal grenst slechts aan twee landen: China en India. Van en naar China (Tibet) gelden reisbeperkingen, dus vraag van tevoren om informatie bij een reisorganisatie. Hier je kun je oversteken tussen beide landen.

  • Kyirong (China / Tibet) naar Rasuwa Ghadhi (Nepal)

Tussen India en Nepal zijn een stuk meer grensovergangen te vinden. Je kunt bij de volgende plaatsen van India naar Nepal reizen.

  • Panitanki (India) naar Kakarbhitta (Nepal)
  • Jogbani (In) naar Biratnagar (Ne)
  • Raxaul (In) naar Birgunj (Ne)
  • Rupaidiha (In) naar Nepalganj (Ne)
  • Sonauli (In) naar Bhairhawa (Ne)
  • Banbasa (In) naar Bhimdatta (Ne)

Bij al deze overgangen kun je een visum verkrijgen.

Visa run

Doordat Nepal een visa-on-arrival beleid heeft, kun je gemakkelijk het land verlaten en opnieuw binnengaan.

Lees meer over Nepal