Rondreis Nepal

Rondreis Nepal

Nepal is op zich prima te bezoeken als backpacker. Zeker de hoofdstad Kathmandu is makkelijk te bereiken en ook het verblijf in de stad is prima zonder veel voorbereiding te doen. Als je meer afgelegen gedeeltes van het land wilt bezoeken kun je wellicht beter een rondreis Nepal maken. Ook als je een tocht door de Himalaya wilt maken doe je er verstandig aan om dit met wat begeleiding te doen. Nepal is voor deze liefhebbers van wandelen en natuur dus ideaal. Maar ook diegene die interesse hebben in dit mysterieuze land en haar fascinerende cultuur kunnen hier prima terecht.

Mogelijkheden rondreis Nepal

Het Himalayagebergte, dat in grote gedeeltes van Nepal te vinden is, maakt vele natuurreizen mogelijk. De bergklimmers kunnen terecht op de Mount Everest, terwijl wandelliefhebbers wellicht liever de minder hoge bergen aandoen. Ook het Chitwan National Park is prachtig en zowel bij backpackers als andere toeristen populair. Tevens worden de mooie, oude steden in de Kathmandu Vallei bezocht. Als je nog meer van deze steden vol cultuur en bezienswaardigheden wilt zien tijdens je reis kun je ook een rondreis Nepal & India maken. Door deze buurlanden te combineren zie je nog meer hoogtepunten van deze regio. Een bezoek aan beide landen is goed te combineren en kost niet veel extra reistijd. Ook de Chinese regio Tibet is in de buurt en zeer interessant.

Rondreis Nepal boeken

Alle grote reisbureaus hebben wel een rondreis Nepal in hun assortiment. De ene specialiseert zich wel op andere gedeeltes van het land dan andere. Bij sommige aanbieders kun je uitdagende wandeltochten maken door de bergen en andere focussen zich vooral op de cultuur van Nepal. Je doet er daarom verstandig aan alle mogelijkheden te bekijken en zo tot de juiste rondreis voor jouw wensen bekijken. Deze aanbieders hebben het meeste aanbod:

Riksja Nepal