Overnachten Nepal

Overnachten Nepal

Goedkoop overnachten in Nepal is prima te doen, mits je in de toeristische gedeeltes verblijft. In grotere steden als Kathmandu, Pokhara, Patan en Bhaktapur zijn er voldoende accommodaties. Je vindt hier niet alleen hotels maar ook betaalbare guest houses en hostels. Met name guest houses zijn genoeg aanwezig. Zeker in de hoofdstad Kathmandu zul je niet veel moeite hoeven te doen om een goedkope accommodatie te vinden. Overnachten in Nepal is lastiger als je de Kathmandu vallei verlaat en meer richting het platteland gaat. Naast in de eerder genoemde steden kun je ook rond Annapurna goed terecht.

De kosten

De guest houses zijn goedkoop in Nepal. Voor enkele euro’s heb je een simpele, maar prima kamer. Als je op 5 euro per dag rekent voor een overnachting moet je hier meer dan genoeg aan hebben. In de grote steden is dit sowieso geen probleem, in de kleinere plaatsen moet je er wel rekening mee houden dat het aanbod beperkt is en je soms geen andere keuze hebt dan een bepaalde kamer nemen.

Eerste overnachting in Nepal

Wij zijn er altijd voorstander van om voor je eerste nacht in een land je kamer van te voren te reserveren. Het is niet relaxt om na een lange vlucht nog te moeten zoeken naar een kamer. Ook willen we vanwege die vlucht net iets meer luxe voor de eerste nacht. Gelukkig kun je in Nepal ook voor een goede prijs een hotel kamer reserveren. Voor 20 euro heb je echt een prima kamer, waar je met wat extra comfort kunt bijkomen.

Wanneer je kamer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Nepal bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.