Vrijwilligerswerk Nepal

Vrijwilligerswerk Nepal

Ontdek de sereniteit en schoonheid van Nepal terwijl je bijdraagt aan de ontwikkeling van de bevolking en van het land zelf. De vrijwilligersklussen liggen hier voor het oprapen en helpende handen zijn meer dan welkom. Draag ook jouw steentje bij!

Soorten vrijwilligersprojecten

Buiten het Afrikaanse continent om is Nepal een van de drie armste landen ter wereld. Onderwijssystemen, woonomstandigheden en mensenrechten zijn matig tot minimaal en dat is pas het puntje van de ijsberg. Ook kampt Nepal nog steeds met de gevolgen van de hevige aardbeving in 2015. Kortom, er is werk genoeg. Of je nu graag in een weeshuis aan de slag wilt, wilt bijdragen aan de wederopbouw van scholen of aan het werk wilt op het platteland. De mogelijkheden zijn divers.

Betaald vrijwilligerswerk

Vind je een vrijwilligersklus in het buitenland al een flink avontuur op zich? Kies dan voor een organisatie die vrijwilligerswerk in Azië aanbiedt. Zo raden wij Travel Active aan, een organisatie die goed georganiseerde en leuke projecten aanbiedt op vrijwilligersbasis in (o.a.) Nepal. Bij dit soort organisaties betaal je een vast bedrag waarvoor je vervolgens wordt gecoacht in jouw project. Zo wordt er geregeld dat je in Nepal een plekje hebt om te verblijven en te eten maar wordt er ook gekeken naar de beschikbaarheid van plekken waar jij je liefdadigheid kunt uitvoeren en welk van deze projecten het beste bij jou past.

Kijk even rond op de website, vraag een gratis informatiebrochure aan en meld je aan voor de speciale informatiedag om relaxed en georganiseerd te vertrekken naar Nepal.

Onbetaald vrijwilligerswerk

Ben je bekend met vrijwilligerswerk of regel je alles liever op eigen houtje? Dat is ook mogelijk in Nepal. Zo kun jij je inschrijven bij vrijwilligersplatforms (zoals WorkAway.info) waar je onderdak en eten krijgt in ruil voor werk. Maximaal vijf uurtjes per dag verspreid over vijf dagen per week. De mogelijkheden hier zijn zeer divers. Van werken op het platteland tot tuinieren, les geven, thee plukken, scholen bouwen en nog veel meer.

Ook zonder organisatie of platform stuit je al snel op het vele werk dat in Nepal voor het rapen ligt. Zo zijn weeshuizen en scholen altijd op zoek naar hulp en kun je hier zonder aankondiging naar binnen lopen. Wil je liever helpen aan de wederopbouw van het land na de aardbeving? Vraag dan bij je hostel(s) na over lopende projecten in de buurt.