Bhaktapur

Bhaktapur

Bhaktapur is samen met Kathmandu en Patan gelegen in de Kathmanduvallei en een van de drie koningssteden. Van de drie is het veruit de beste bewaarde stad. Bhaktapur is niet of nauwelijks aangetast door westerse invloeden en voelt daarom heel authentiek aan. De meeste gebouwen in de stad komen uit de 17e eeuw en ook doordat er bijna geen gemotoriseerd verkeer in het centrum is toegestaan voelt de stad echt oud en rustgevend aan. Vooral als je uit Kathmandu komt voel je hier heel goed de rust die deze stad uitstraalt. Wij raden je dan ook aan gewoon een dagje te nemen om door de stad te lopen, een paar tempels in te gaan en alle prachtige gebouwen te bekijken.

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Bezienswaardigheden Bhaktapur

Net zoals in de twee andere koningssteden in de Kathmanduvallei is in Bhaktapur het Durbar Square het knooppunt van de stad. Op en rondom dit plein vind je vele tempels, paleizen, religieuze uitingen en musea. Ga ook even langs het Taumandhi Tole waar de grootste pagode van Nepal staat. De Nyatapola is in 1708 gebouwd en is dertig meter hoog. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Winkelen

Waar in Patan de bewoners vooral gespecialiseerd zijn in het maken van beelden zijn ze in Bhaktapur goed in het makken van potten. Op Potter’s Square zie je dan ook vele pottenbakkers met de hand schitterende potten maken en versieren.

Overnachten in Bhaktapur

Overnachten Patan

Vrijwilligerswerk Bhaktapur

Voor diegene met een grote interesse in de boeddhistische religie en cultuur is het doen van vrijwilligerswerk in Bhaktapur wellicht interessant. Door het geven van Engelse les aan monniken draag je iets bij aan hun ontwikkeling en leer je tegelijkertijd deze fascinerende religie beter kennen. Je geeft les aan zowel jonge als oudere monniken. Tijdens je verblijf overnacht je bij een gast familie vlak bij de klooster waar je het vrijwilligerswerk doet. Op Travelactive kun je de verschillende mogelijkheden bekijken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0