Bhaktapur

Bhaktapur

Bhaktapur is samen met Kathmandu en Patan gelegen in de Kathmanduvallei en een van de drie koningssteden. Van de drie is het veruit de beste bewaarde stad. Bhaktapur is niet of nauwelijks aangetast door westerse invloeden en voelt daarom heel authentiek aan. De meeste gebouwen in de stad komen uit de 17e eeuw en ook doordat er bijna geen gemotoriseerd verkeer in het centrum is toegestaan voelt de stad echt oud en rustgevend aan. Vooral als je uit Kathmandu komt voel je hier heel goed de rust die deze stad uitstraalt. Wij raden je dan ook aan gewoon een dagje te nemen om door de stad te lopen, een paar tempels in te gaan en alle prachtige gebouwen te bekijken.

Bezienswaardigheden

Net zoals in de twee andere koningssteden in de Kathmanduvallei is in Bhaktapur het Durbar Square het knooppunt van de stad. Op en rondom dit plein vind je vele tempels, paleizen, religieuze uitingen en musea. Ga ook even langs het Taumadhi Tole waar de grootste pagode van Nepal staat. De Nyatapola is in 1708 gebouwd en is dertig meter hoog. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad.


Bhaktapur


Bhaktapur


Winkelen

Waar in Patan de bewoners vooral gespecialiseerd zijn in het maken van beelden zijn ze in Bhaktapur goed in het maken van potten. Op Potter’s Square zie je dan ook vele pottenbakkers met de hand schitterende potten maken en versieren.

Overnachten in Bhaktapur

In Bhaktapur liggen nog geen hostels, wel zijn er een aantal guest houses gevestigd waar je voor een goede prijs terechtkunt. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Ons oordeel
8/10

In Bkahtapur zie je het oude Nepal. Het is een goede plek om meer over de Nepalese cultuur te leren en een aantal fraaie bezienswaardigheden te bekijken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.