Patan

Patan

Patan is samen met Kathmandu en Bhaktapur een van de drie koningssteden van Nepal. Hoewel Patan en Kathmandu inmiddels aan elkaar zijn gegroeid zijn het nog wel aparte steden. Patan is ongeveer 2600 jaar oud en daarmee de oudste stad van Nepal. Veel oude gebouwen zijn goed bewaard en dat gecombineerd met de oude infrastructuur in de vorm van smalle straatjes maakt de stad perfect geschikt voor wandelingen. Ook voelt het daardoor een stuk rustiger aan dan Kathmandu.

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Bezienswaardigheden in Patan

Net zoals Kathmandu heeft ook Patan een Durbar Square. Op dit plein vind je een groot aantal tempels en paleizen, net zoals in de rest van de stad. Patan heeft namelijk het meeste aantal tempels per vierkante meter in Nepal. Vooral de Krisjna tempel op Durbar Square is zeker een bezoek waard. Verder raden we aan gewoon door de stad te lopen en deze prachtige stad te bewonderen.


Patan 1


Winkelen

Patan staat naast zijn tempels ook bekend om de kwaliteit van het handwerk dat hier gemaakt wordt. Voor een goede prijs koop je vooral, Boeddha, beelden en andere handgemaakte kunstwerken.

Overnachten in Patan

Je kunt online steeds meer hotels, guesthouses en hostels in Patan boeken. Maar ook als je van te voren wilt reserveren kun je wel kijken wat er allemaal beschikbaar is, in welke buurten je ongeveer moet zijn en de prijzen vergelijken.

Overnachten Patan

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0