Patan

Patan

Patan is samen met Kathmandu en Bhaktapur een van de drie koningssteden van Nepal. Hoewel Patan en Kathmandu inmiddels aan elkaar zijn gegroeid zijn het nog wel aparte steden. De stad is ongeveer 2600 jaar oud en daarmee de oudste stad van Nepal. Veel oude gebouwen zijn goed bewaard en dat gecombineerd met de oude infrastructuur in de vorm van smalle straatjes maakt de stad perfect geschikt voor wandelingen. Ook voelt het daardoor een stuk rustiger aan dan Kathmandu.

Bezienswaardigheden in Patan

Net zoals Kathmandu heeft ook Patan een Durbar Square. Op dit plein vind je een groot aantal tempels en paleizen, net zoals in de rest van de stad. Patan heeft namelijk het meeste aantal tempels per vierkante meter in Nepal. Vooral de Krishna tempel op Durbar Square is zeker een bezoek waard. Verder raden we aan gewoon door de stad te lopen en deze prachtige stad te bewonderen.


Patan


Patan


Winkelen

Patan staat naast zijn tempels ook bekend om de kwaliteit van het handwerk dat hier gemaakt wordt. Voor een goede prijs koop je vooral, Boeddhabeelden en andere handgemaakte kunstwerken.

Overnachten in Patan

Je kunt online steeds meer hotels, guest houses en hostels in de stad boeken. Maar ook als je van te voren wilt reserveren kun je wel kijken wat er allemaal beschikbaar is, in welke buurten je ongeveer moet zijn en de prijzen vergelijken. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.