Annapurna

Annapurna

Als je Nepal bezoekt kan je, letterlijk en figuurlijk, niet om het Himalaya gebergte heen. Vele avontuurlijke reizigers willen dan ook een tocht maken door het gebergte, de Annapurna trek is één van de populairste en mooiste in heel Nepal. Deze populariteit komt voornamelijk door de verschillende dorpjes die je onderweg tegen komt. Zo kan je nooit echt in de problemen komen en heb je altijd een plek om eten en drinken in te slaan en ergens te overnachten.

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Annapurna trek

Vanwege de populariteit van de Annapurna trek is een gids niet echt nodig. De route is vrij duidelijk en een goed Engels sprekende gids vinden kan een probleem zijn. Ook zijn, zeker in de warmere maanden, genoeg andere avonturiers die de route aandoen. Mocht je niet al te goed op conditie zijn of gewoon geen zin hebben om je tas mee te dragen kan je daar ter plekke iemand in huren die de tas voor je draagt tijdens je tocht. Reken op ruim twee weken als je het hele Annapurna circuit wilt doen.


Annapurna 1


Aanbieders wandelreizen Nepal

Wandelreizen door Nepal worden ook vanuit Nederland georganiseerd. Sawadee is een van de grotere aanbieders van deze single- of groepsreizen. Ze hebben verschillende wandelreizen in Nepal die je op een eigen gewenste datum kan boeken.

Overnachten in Annapurna

Er zijn genoeg hotels en guesthouses te vinden in Annapurna. Een guesthouse kan je makkelijk ter plekke regelen, maar je kunt er ook steeds meer online vinden. Voor enkele euro’s heb je al een kamer. Wil je iets meer luxe? Er zijn ook een aantal prima middenklasse hotels, waar je ook helemaal niet zo veel voor betaalt.

Overnachten Annapurna

Annapurna 2


Pokhara

Vele beginnen hun tocht door Annapurna vanuit het nabij gelegen Pokhara. Deze stad, de tweede van Nepal, kun je prima als uitvalbasis gebruiken. Vanuit Kathmandu gaan ook bussen en binnenlandse vluchten naar Pokhara.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0