Kathmandu

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en tevens de grootste stad. Het ligt samen met de steden Patan en Bhaktapur in de Kathmandu vallei, aan de voet van de Himalaya. Door deze ligging in de vallei en het groeiende aantal gemotoriseerde verkeer in de stad hangt er helaas wel een smog laag boven de stad. Kathmandu is de perfecte uitvalbasis voor het verkennen van Nepal. De stad zelf heeft een paar bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn en ook gewoon door de stad rondlopen is leuk om te doen.

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Monkey Temple

Swayambhunath, ook bekend als de Monkey Temple, is een boeddhistisch Stoepa in het westen van Kathmandu. Deze stoepa is misschien wel hét symbool van Nepal en als je hier voor het eerst loop heb je door de vele kleurrijke vlaggetjes ongetwijfeld een moment van herkenning. De bijnaam Monkey Temple dankt het aan de vele aapjes die hier vrijuit rond de stoepa heen lopen. De beklimming naar boven is een goede test voor je conditie maar de Swayambhunath is een absolute must bij het bezoeken van Kathmandu en Nepal.


Kathmandu 2


WithLocals in Kathmandu

Een ontzettend leuke manier om Kathmandu te ontdekken is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Kathmandu

Overnachten in Kathmandu

Hoewel de hippies niet langer meer in grote aantallen komen wordt de stad nog steeds door veel toeristen bezocht. Backpackers zal je dan ook genoeg tegenkomen. Vooral in de wijk Thamel verblijven de meeste budget reizigers, hier zijn dan ook de meeste guesthouses en hostels te vinden. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Kathmandu

Onze hostel aanraders

Durbar Square

Durbar Square ligt in het oude centrum van de stad en is een van de populaire plekken in de stad zowel bij toeristen als bij lokale inwoners. Aan dit plein vind je een aantal paleizen en liefst vijftig tempels, waarvan de meeste eeuwen oud zijn. Naast het bekijken van een paar van deze tempels is het ook gewoon leuk om vanaf dit plein de lokale bevolking te bekijken in hun doen en laten. Naast Durbar Square ligt de ‘Freak Street’. Vroeger vooral bekend om de hippies die hier marihuana rookte maar deze zijn hier tegenwoordig niet meer te vinden. Toch is het leuk om hier even rond te lopen.


Kathmandu 1


Vliegtickets Kathmandu

Vanuit andere locaties in Azië kun je gemakkelijk naar Kathmandu vliegen. Zeker vanuit Bangkok is het een makkie. Er zijn een aantal lowcost airlines die deze route vliegen en andere routes die Kathmandu goed bereikbaar maken. Vanuit Nederland gaan er echter geen rechtstreekse vluchten naar Nepal. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Nepal.

Overig vervoer

Vanuit de noordelijke steden in India kan je nog relatief makkelijk naar Kathmandu, en rest van Nepal, reizen. Ook vanuit Tibet is het goed te doen. Vanaf beide locaties kan je de bus pakken richting de hoofdstad van Nepal.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0