Backpacken Malediven

Backpacken Malediven

Bij backpacken in Azië denken niet veel mensen aan de Malediven. Toch kun je deze prachtige archipel relatief goedkoop combineren met een bezoek aan andere Aziatische landen, zoals Sri Lanka. De eilanden en stranden van de Malediven behoren tot de mooiste ter wereld. Met name de luxe resorts spreken tot de verbeelding, maar ook voor backpackers valt er genoeg te genieten. Echt backpacken kunnen we het echter niet noemen. Er zijn steeds meer betaalbare accommodaties te vinden, maar je zult de reis wel goed moeten plannen. Reizen op de bonnefooi is het dus niet.

Over de Malediven

De Malediven bestaat uit ruim duizend eilandjes, zonder echte grote eilanden. Zo is het grootste eiland maar 5 vierkante kilometer en zijn er maar 9 eilanden die groter dan 2 vierkante kilometer zijn. Logische dan ook dat er niet al te veel mensen hier wonen, momenteel rond de 400.000. Toch is het totale oppervlakte van de archipel nog best groot maar bestaat dit dus vooral uit water.

Vakantie Malediven

Ondanks dat je er niet echt kunt backpacken betekent dit niet dat de Malediven geen leuk land is om te bezoeken tijdens je backpack reis. Steeds meer mensen kiezen er voor om aan het begin of aan het einde van hun reis heerlijk twee weken op het strand te liggen. Er zijn een aantal locaties in Azië waar je iets dergelijks kunt doen maar de Malediven is zeer waarschijnlijk het mooiste. Een verblijf in een resort dien je wel van te voren te regelen. Zo kun je bij Tui, 333Travel en Fox meerdere van dit soort vakanties boeken. Je betaalt voor twee weken wat je in Thailand in twee maanden uitgeeft maar dan heb je wel een prachtige tijd. Voor diegene met wat extra budget dus zeker het overwegen waard.

Activiteiten

Bekijk een willekeurige foto van de Malediven en je hoeft geen genie te zijn om te bedenken wat je hier allemaal kunt doen. Zonnen, zwemmen en luieren is op weinig locaties in de wereld beter te doen dan hier. Ook qua duiken, snorkelen en watersporten zit je hier meer dan goed.

Praktische zaken

Bij aankomst in de Malediven krijg je een gratis visum on arrival. Hier hoef je van tevoren niks voor te regelen. Je mag hiermee dertig dagen in de archipel verblijven. De beste reistijd voor de Malediven is de winter. De temperatuur is het hele jaar ongeveer hetzelfde, maar in de zomermaanden valt er aanzienlijk meer regen. Omdat een blauwe lucht wel zo mooi is op de foto’s raden we daarom aan om de Malediven tijdens de wintermaanden te bezoeken.

Combineren met andere landen

De Malediven ligt ten zuiden van India en Sri Lanka, gelegen in de Indische oceaan. Veel backpackers combineren een bezoek aan de Malediven met een reis door India of Sri Lanka. Het vliegveld van de hoofdstad Male, het enige internationale vliegveld van de archipel, heeft ook de meeste verbindingen met deze landen. Je kunt met name voor een goede prijs van Colombo in Sri Lanka naar de Malediven vliegen.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.