Backpacken Filipijnen

Backpacken Filipijnen

In de Filipijnen liggen een aantal van de mooiste stranden en eilanden in de wereld. Eilandhoppen tussen deze verschillende eilandjes is een van de leukere en mooiere dingen die je in Azië kunt doen. Daarnaast kun je in de Filipijnen ook ontzettend goed duiken en snorkelen. Verwacht hier geen indrukwekkende bouwwerken of andere vergelijkbare bezienswaardigheden, de archipel moet het echt hebben van de prachtige natuur. Het merendeel van de bevolking is hier katholiek. Hierdoor is de sfeer net wat anders als in de andere landen in de regio, een welkome afwisseling als je al maanden aan het reizen bent in Azië.

Leuke locaties Filipijnen

Eilandhoppen en stranden

De deelstaat Palawan is de bestemming om te eilandhoppen en te relaxen op de prachtige stranden. Met name in El Nido kan dit heel goed. De stranden zijn hier zo mooi dat ze geregeld te vinden zijn op lijsten van de mooie stranden ter wereld. Ook het eiland Coron, tevens behorend tot Palawan, is erg leuk. Hier kun je heel goed duiken, snorkelen en verschillende leuke eilanden en meren bezoeken. Een heel mooi strand vind je tevens op Boracay. Helaas is dit eiland erg toeristisch geworden, wat de sfeer geen goed heeft gedaan. Je kunt er echter wel heel goed uitgaan en het strand is nog altijd prachtig. In de buurt van het afgelegen eiland Siargao vind je ook een aantal mooie eilandjes waar je heen kunt varen. Het is echter vooral een geweldige surfbestemming.

Duiken

De Filipijnen is een van de beste landen om te duiken. Zoals gezegd kan dit op Coron, maar er zijn nog veel andere bestemmingen waar dit kan. Met name op Cebu zijn een aantal goede duikspots. Malapascua is misschien wel de beste, maar je kunt ook in Oslob – waar je met walvishaaien kunt zwemmen – en Moalboal – een goede spot om te freediven – terecht.

Reisgids Filipijnen

Natuur

Naast de natuur in en rondom het water is er nog veel mooie natuur te zien op de Filipijnen. Het eiland Bohol is bekend geworden vanwege de unieke Chocolate Hills, maar er is nog veel meer moois te zien. Rondom Banaue zie je een aantal van de mooiste rijstvelden van heel Azië. Daarnaast vind je in de archipel ook indrukwekkende vulkanen, grotten, regenwouden en watervallen. Dit laatste kun je onder andere zien op het relaxte eiland Siquijor.

Backpacken op de Filipijnen

De massale toeristenstroom is, in vergelijking met de andere landen in Zuidoost-Azië, nog niet op gang gekomen. Zowel onder de backpackers als onder andere toeristen zijn het vooral de meer avontuurlijke reizigers die de Filipijnen bezoeken. Zij reizen hier om te duiken, voor de veelzijdige natuur en te relaxen op de prachtige eilandjes en stranden. Dit terwijl de kosten heel erg meevallen. Het is hier wat duurder dan de meeste andere landen in de regio, maar het is zeker niet duur te noemen. Voor 25-30 euro per dag moet je het, tenzij je elke dag gaat duiken, zeker redden.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Voorbereiden

Je hoeft niet gek veel te voorbereiden voor je de Filipijnen bezoekt. Uiteraard heb je wel een vliegticket nodig. Bij aankomt krijg je een gratis visum-on-arrival voor 30 dagen. Je hebt hier wel een uitgaand vliegticket voor nodig. In tegenstelling tot andere landen wordt hier wel om gevraagd. Daarnaast is het ook handig om je goed te oriënteren op de route die je gaat maken en het vervoer tussen de verschillende eilanden.

Wees sociaal

Share on Facebook8Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Filipijnen