Port Barton

Port Barton

Grofweg halverwege tussen Puerto Princesa en El Nido ligt het veel rustigere Port Barton. Je zou het kunnen omschrijven als een dorp, maar het is eigenlijk niet meer dan 2 straten. Toch is het een ontzettend leuke bestemming, juist vanwege de rust. El Nido is geweldig, maar wel toeristisch en steeds drukker. Port Barton is niet zo mooi als El Nido, maar dankzij deze relaxte sfeer wel een hele leuke bestemming op Palawan.

Zien en doen

Het is Palawan, dus je kunt er eilandhoppen. De trips zijn niet zo bijzonder als in El Nido, maar nog altijd absoluut de moeite waard. Ze zijn bovendien veel minder druk bezocht. Deze rust en relaxte sfeer is sowieso een van de grootste trekpleisters van Port Barton. Kom hier niet als je op zoek bent naar feestjes of een grote hoeveelheid aan gevarieerde activiteiten. Je bezoekt het dorpje voor de prachtige stranden, zoals het 14 kilometer lange – toepasselijk genaamde – Long Beach. De tropische eilandjes voor de kust verkennen is ook een geweldige ervaring, zoals dat op heel Palawan het geval is.


Port Barton 1


Overnachten Port Barton

De vriendelijke eigenaren zijn de grootste pluspunten van de guest houses in Port Barton. Van de faciliteiten hoef je namelijk niet veel te verwachten. Warm water is zelden beschikbaar en ook de stroom is verre van stabiel. Op Booking.com vind je de meeste accommodaties en kan je snel een kamer reserveren.

Overnachten Port Barton

Cash

Er zijn geen pinautomaten te vinden in Port Barton. Neem dus genoeg cash mee als je dit dorp bezoekt. Ook stroom is slechts enkele uren per dag beschikbaar. Als je via de Wifi af en toe een whatsappje kunt versturen is dit ook al heel wat.


Port Barton 2


Hoe kom ik er?

Vanaf zowel El Nido als Puerto Princesa gaan minivans direct naar Port Barton. Reken op een rit van drie uur vanuit Puerto Princesa en ongeveer vier uur vanuit El Nido.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0