Cebu City

Cebu City

Cebu City, ook wel ‘de koningin van het zuiden’ genoemd, is de oudste stad van de Filipijnen en bevindt zich op het eiland Cebu. Met haar ruim 900.000 inwoners behoort het ook tot een van de grootste steden van het land. Cebu City wordt vaak gebruikt als doorreis stad, maar naast dat je vanuit de stad naar veel plekken door kunt reizen, heeft Cebu City zelf ook wel wat te bieden. We raden niet aan om al je plannen te wijzigen om nu hals over kop naar Cebu City te gaan, maar als je toch via de stad moet doorreizen, dan zou je wel één à twee dagen kunnen meepikken.

Bezienswaardigheden in Cebu City

Dat Cebu City de oudste stad van de Filipijnen is, kun je natuurlijk ook terug vinden in de stad. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de Fort San Pedro, de kathedraal van Cebu en de Magellan’s Cross. De Spaanse invloeden zijn nog erg aanwezig in de stad en Fort San Pedro is hier een mooi voorbeeld van. Fort San Pedro is een Spaans fort uit 1565 en de oudste van het land. Inmiddels is het fort omgebouwd tot museum die je kunt bezoeken en is er een park aanwezig waar je kunt picknicken.

Dat de Filipijnen een katholiek land is, komt vooral nadrukkelijk naar voren bij de kathedraal van Cebu City. Naast dat de kathedraal erg mooi is, zijn er nog steeds veel bisschoppen aanwezig. Vlakbij de Basilica Minore del Santo Nino (16-eeuwse kerk in het oude centrum van de stad), is het Magellan’s Cross te vinden. Dit is een groot kruis dat wordt gezien als het symbool van de stad. Mocht je er toevallig in de buurt zijn dan kun je even een kijkje nemen, maar wat ons betreft is het verder niet heel bijzonder.


Cebu City


Cebu City


Wijken

Mochten bovenstaande bezienswaardigheden je niet aanspreken, dan is rondlopen door uptown ook nog een leuke optie. Vergeleken met Manilla is Cebu City ook chaotisch en druk, maar wel een stukje veiliger en netter dan Manilla. De stad is verdeeld in downtown (het oude gedeelte) en uptown (het nieuwe gedeelte). Bovengenoemde bezienswaardigheden bevinden zich in het oude gedeelte van de stad, maar rondlopen door het nieuwe gedeelte is ook leuk om te doen. Het nieuwe gedeelte van de stad wordt gezien als het rijkere deel van de stad, je hebt hier dan ook veel luxe hotels en veel restaurants/bars, maar je zal het authentieke van Cebu City hier ook nog terugvinden.

Mactan Island

Ook kun je via Cebu City een uitstapje maken naar naastgelegen Mactan Island, wat vooral bestaat uit luxe resort, maar waar je wel kunt relaxen op het strand, of een dagje kunt gaan snorkelen/duiken.


Cebu City


Vervoer in Cebu City

Het is leuk om in de stad eens gebruik te maken van de typisch Filipijnse jeepney. Deze rijden op vaste routes rond door de stad en zijn bijzonder goedkoop. Het is echter wel wat lastig om van tevoren uit te zoeken wat de routes zijn. De taxi is aanzienlijk gemakkelijker en comfortabeler. Je kunt eventueel gebruik maken van de app Grab om een taxi te regelen. Daarnaast rijden er veel bussen rond in de stad.

Eten en drinken

De gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding van de restaurants valt in de stad wat tegen. Er zijn enkele goede opties, maar je bent gemiddeld wel wat meer geld kwijt. De aanwezige bars zijn net als veel van de restaurants wat luxer en duurder dan wat de meeste backpackers leuk vinden.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Cebu City:

Naam Eten Aanbod Prijs
Yakski Barbecue Een prima Filipijns barbecue restaurant
Banana Leaf Lekkere Thaise en Vietnamese gerechten €€
Feria Een goed en betaalbaar sushi restaurant

Overnachten in Cebu City

Hostels zal je hier nauwelijks vinden, in de hele stad zijn er ongeveer twee hostels aanwezig. De stad bevat voornamelijk uit duurdere accommodaties, dus je zal je budget iets omhoog moeten gooien als je hier wilt overnachten. In onze Reisgids Filipijnen staan de leukste hostels van Cebu City vermeld.

Reisgids Filipijnen

Hoe kom ik er?

Cebu City is makkelijk te bereiken, dit komt omdat de stad een vliegveld bevat. Het vliegveld wordt Cebu genoemd, maar ligt eigenlijk op het naastgelegen kleine eilandje Mactan. Via de Marcelo Fernan brug kun je vanuit Mactan met de taxi binnen een half uurtje in Cebu City zijn. Bekijk ook onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Ons oordeel
5/10

Je kunt een aantal dingen bekijken en doen, maar een hoogtepunt van je reis is het zeker niet. Gebruik het als tussenstop op weg naar de leukere bestemmingen in de regio.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.