Negros Oriental

Negros Oriental

Negros Oriental is een Filipijnse provincie op het eiland Negros. Negros is het tweede grootste eiland in de Visayas archipel en wordt gekenmerkt door het vulkanische landschap, met indrukwekkende bergketens, watervallen, witgouden en donkere zandstranden, wereldberoemde duikspots en meer.

Apo Island

Veel mensen gaan naar Negros Oriental om Apo Island te bezoeken. De indrukwekkende duikspots rondom dit eiland is de belangrijkste reden dat veel backpackers het piepkleine eiland bezoeken. Met name de vele zeeschildpadden maken dit een fantastische plek om te duiken of snorkelen. Op het eiland zelf is niet gek veel te doen, op het verkennen van een paar verlaten stranden na. De leuke sfeer op het eiland maakt het een plek waar je graag wat langer wilt blijven.


apo-island-2


Dauin

Een andere leuke bestemming in Negros Oriental is de kustplaats Dauin. Men ziet dit dorpje vaak over het hoofd. Dit is jammer want Dauin is de perfecte uitvalsbasis om zowel te duiken als Negros Oriental te ontdekken.

Dauin heeft bruin vulkanisch zand, en biedt een veelzijdig huis rif met indrukwekkende koralen evenals wereldklasse muck duiken (duiken op plaatsen waar het zicht minder goed is) en macro duiken (in ondiep water duiken, om kleine zeedieren te spotten). De reden waarom muck en macro duiken zo populair zijn in Dauin is omdat er veel zeedieren worden aangetroffen die nergens anders ter wereld worden gevonden. De dieren die je er kunt vinden zijn meesters in camouflage, en zijn dus moeilijk te vinden. Denk bijvoorbeeld aan schorpioenvissen, pygmee zeepaardjes (slecht 5 mm groot), en talloze andere bijzondere vissen. Al dit kleine zeeleven kan super interessant zijn, en daarom bezoeken veel onderwaterfotografen dit gebied.

Naast duiken kan je in Dauin ook geweldig snorkelen, slechts een paar meters vanaf de kust heb je een “marine sanctuary” met een van de best bewaarde koraalriffen in het land. Je kan hier zwemmen met papegaaivissen, schildpadden, en andere nieuwsgierige vissen.


negros oriental


Watervallen & natuurlijke heetwaterbronnen

Negros Oriental is omgeven met prachtige watervallen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld de casaroro waterval, deze waterval is slechts 9,4 kilometer van de hoofdstad Dumaguete, en is makkelijk te bereiken per scooter of taxi. De waterval is verscholen tussen de steile bergen van het stadje Valencia. Door middel van een pad door de jungle, van 300 stappen naar beneden, zal je uiteindelijk de 30 meter hoge waterval vinden, die omgeven is door geweldige rotsformaties.

Daar in de buurt kan je ook de Pulangbato waterval vinden, deze waterval is opgemaakt uit rode kalkstenen en is omgeven door geweldig groen. Het wordt gezegd dat de rotsen hun kleur hebben te danken aan de actieve vulkaan Mount Talinis. Bij de waterval kan je een verfrissende duik nemen in het koele water, en heerlijk ontspannen. Wat wij je wel willen meegeven is dat de stenen een rode kleur afgeven, dus wij raden je af om witte zwemkleding te dragen.

De Pulangbato waterval bevindt zich in de “red river valley”, in deze vallei stroomt een rivier die opgemaakt is uit dezelfde stenen als de Pulangbato waterval. Verder kent de red river valley geothermische eigenschappen die gegenereerd worden door Mount Talinis. Je zult er dan ook vele rots plooien vinden waar wit stoom uit rookt, en er hangt een zure zwaveldamp in de lucht. Verder kan je ook natuurlijke heetwaterbronnen vinden in dit gebied. Deze bronnen worden de Red Rock Hot Springs genoemd, ze bestaan uit een zwembad van natuurlijk warm water, variërend van 37,5 to 39,5 graden Celsius. Het water heeft een hoog mineraalgehalte, waardoor men claimt dat het water een therapeutisch effect heeft op het menselijk lichaam. Mensen die hier regelmatig komen beweren dat ze zijn genezen van problemen zoals astma, artritis, slapeloosheid, en meer.


Negros Oriental


Overnachten op Negros Oriental

Er zijn genoeg hotels en hostels te vinden op Negros Oriental. Wij raden je aan om in Dauin of Dumaguete accommodatie te vinden, omdat beide locaties centraal en makkelijk bereikbaar zijn. Voor enkele euro’s heb je al een kamer. Wil je iets meer luxe? Er zijn ook een aantal prima middenklasse hotels, waar je ook helemaal niet zo veel voor betaalt.

Hoe kom ik er?

Vanaf Manilla en Cebu zijn er dagelijks vluchten naar het vliegveld Damaguete-Sibulan. Helaas vliegen er nog geen internationale vluchten op dit vliegveld. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Als alternatief zijn er ook een tal veerboten die aanleggen in de Dumaguete haven. Er gaan meerdere veerboten naar Dumaguete vanaf Cebu, Bohol, Siquijor en meer.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.