Backpacken China

Backpacken China

China is een van de grootste landen in de wereld. Alle interessante bestemmingen bezoeken tijdens een enkele reis is daarom niet te doen. Zeker omdat er ontzettend veel hoogtepunten zijn. Er zijn vele prachtige nationale parken, wereldberoemde bezienswaardigheden en boeiende steden. Backpacken in China kan wel een uitdaging zijn. Er wordt niet of nauwelijks Engels gesproken, waardoor de weg vinden of eten bestellen soms vrij lastig is. Met de juiste voorbereidingen – en veel geduld – is het echter prima te doen. Zeker voor de wat meer ervaren backpackers kan het reizen door China een geweldige ervaring zijn.

Leuke locaties China

Bestemmingen

Er zijn tientallen interessante bestemmingen in China, het is dus vooral een kwestie van keuzes maken. De hoofdstad Beijing kun je eigenlijk niet overslaan. Alleen al omdat je vanaf hier de imponerende Chinese Muur het beste kunt bezoeken. Andere interessante steden zijn Xi’an, voornamelijk vanwege het Terracotta Leger en Chengdu, waar je het bijzonder leuke Panda Breeding Center kunt bezoeken. De mooiste natuur vind je misschien wel in Zhangjiajie. De film Avatar is geïnspireerd op de rotsen uit dit nationale park. In Yangshuo vind je naast een schitterend landschap ook een relaxte sfeer, waardoor het een van onze favoriete bestemmingen in China is. Vanuit Lijiang kun je prachtige trekkings door de bergen maken, dit kan natuurlijk ook in de unieke regio Tibet. In bestemmingen als Pingyao en Fenghuang zie je traditionele China nog terug.

Bijzondere regio’s

Hong Kong hebben we voor het gemak toegevoegd aan China, maar verdient een eigen status. De visumregels zijn hier anders, de bevolking is er totaal anders en je betaalt er zelfs met een aparte valuta. Het voelt daarom totaal niet aan als China, maar is het juist wel een hele leuke bestemming.

Ditzelfde geldt voor Taiwan. Ook deze bestemming hoort volgens China bij China, maar het heeft wel haar eigen visum, valuta en normen en waarden. Taiwan bezoek je voor de mooie natuur, het heerlijke eten en om een aantal leuke steden en mooie bezienswaardigheden te bekijken.

Voorbereiden

Je moet voor je gaat backpacken in China wat meer voorbereiden en regelen als bij andere landen in Azië. Om te beginnen is een vliegticket wel zo handig, lees onze tips om hierop geld te besparen. Daarna is het zaak om een visum aan te vragen, deze heb je nodig voordat je naar China reist. Oriënteer je ook op de mogelijkheden wat betreft vervoer binnen China. Omdat er in China nauwelijks Engels wordt gesproken is het leren van een paar Chinese worden ook wel zo handig. Installeer een paar handige apps op je telefoon die het reizen wat gemakkelijker maken. Zoek ook altijd het Chinese adres op van je accommodatie, de lokale bevolking kan niet altijd ons alfabet lezen.

Route door China

Vrijwilligerswerk in China

China ontwikkelt zich snel, maar er zijn nog genoeg plekken waar je hulp als vrijwilliger goed van pas komt. Er zijn verschillende projecten waar je aan de slag kunt. Zo kun je lessen Engels geven of helpen bij het verzorgen van panda’s. Vaak wordt dit gecombineerd met een cultuurweek waar je een aantal (basis) lessen krijgt over de cultuur, taal en gewoontes. Als je niet aan het werk bent heb je genoeg tijd om je in de cultuur te verdiepen. Bekijk de huidige projecten op Travelactive.

Rondreis

Aangezien China niet het meest gemakkelijke land in Azië is om te backpacken, is het maken van een rondreis ook geen gekke manier om het land te verkennen. Met een rondreis door China zie je alsnog de absolute hoogtepunten, terwijl je het gemak hebt dat alles voor je wordt geregeld.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen China