Geld Hong Kong

Geld Hong Kong

Waar je in China betaalt met de Yuan heeft Hong Kong haar eigen valuta. Je betaalt hier met de Hong Kong Dollar (HKD). Op het moment krijg je voor een euro bijna 9 Hong Kong Dollar terug. Een handige rekensom om de prijzen om te rekenen is de prijs in Hong Kong Dollar door tien te delen en er volgens 10% bij op te tellen. 20 Hong Kong Dollar wordt dus 2 euro, plus 10% = €2,20.

Pinnen in Hong Kong

Hong Kong is modern en goed ontwikkeld. Om de zoveel minuten kom je wel een pinautomaat tegen, waarop de meeste internationale bankpassen wel worden geaccepteerd.

Budget backpacken in Hong Kong

Hong Kong is een prijzige stad. Het is een hele dichtbevolkte stad, vol met grote, moderne flats. De huizenprijzen zijn hierdoor flink gestegen in de afgelopen decennia. Dit zie je terug in de prijzen van je accommodatie. Zelfs voor een bed in een slaapzaal in een simpel hostel ben je al snel behoorlijk wat geld kwijt. Deze prijzen lopen snel op als je wat meer luxe of een fijne locatie wilt. Wat betreft eten en drinken kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Als je lokaal streetfood haalt hoeven de kosten niet zo hoog te zijn. Als je luxer wilt eten en wilt uitgaan stijgen de kosten snel.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Hong Kong. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 13 € 25 € 50
Vervoer € 5 € 8 € 10
Eten en drinken € 7 € 13 € 22
Activiteiten € 12 € 18 € 25
Totaal € 37 € 64 € 107

Creditcard Hong Kong aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Hong Kong