Geld Hong Kong

Geld Hong Kong

Waar je in China betaalt met de Yuan heeft Hong Kong haar eigen valuta. Je betaalt hier met de Hong Kong Dollar (HKD). Op het moment krijg je voor een euro ruim 9 Hong Kong Dollar terug. Een handige rekensom om de prijzen om te rekenen is de prijs in Hong Kong Dollar door tien te delen en er volgens 10% (eigenlijk 9%, maar dat rekent wat minder prettig) bij op te tellen. 20 Hong Kong Dollar wordt dus 2 euro, plus 10% = €2,20.

Pinnen in Hong Kong

Hong Kong is modern en goed ontwikkeld. Om de zoveel minuten kom je wel een pinautomaat tegen, waarop de meeste internationale bankpassen wel worden geaccepteerd.

Creditcard Hong Kong aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal