Geld China

Geld China

De nationale munteenheid van China is de yuan (CNY). Momenteel krijg je voor een euro bijna 8 yuan terug. De koers kan echter flink stijgen of dalen, dus check voor vertrek even de huidige stand.

Pinnen in China

China is een goed ontwikkeld land en problemen met betalen zal je dus ook nergens hebben. Geld pinnen kun je overal, ook de Maestro of Cirrus kaarten worden geaccepteerd. Wel raden we je contant geld uit de pin automaat te halen want niet elke winkel heeft een pin apparaat. Met een creditcard betalen in China is ook nergens een probleem.


Geld China


Budget backpacken China

Qua prijzen zit China ergens tussen Europa en Zuidoost-Azië in. Het oosten van China is het meest ontwikkeld en dit is dan ook wat duurder dan het westen van China. Reken op een budget van €30 tot €35 per dag bij het reizen door China. Met wat moeite kun je het natuurlijk ook goedkoper houden. Als je binnen korte tijd een groot gedeelte van China wilt zien kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Omdat het land zo groot is moet je namelijk grote afstanden afleggen, waar je toch behoorlijk wat geld voor betaalt. Qua accommodaties en eten is het reizen door China uitstekend te betalen. Lees onze tips over je backpack budget voor China en gebruik onze handige calculator om je budget te berekenen.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in China. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 7 € 14 € 25
Vervoer € 11 € 20 € 35
Eten en drinken € 7 € 10 € 14
Activiteiten € 7 € 11 € 16
Totaal € 32 € 55 € 90

Creditcard China aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over China