Bezienswaardigheden Hong Kong

Bezienswaardigheden Hong Kong

Naast het lekkere eten, de goede mogelijkheden om te winkelen en de leuke sfeer kom je natuurlijk ook naar Hong Kong om de verschillende hoogtepunten te bekijken. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden in en rondom de stad. Op deze pagina lichten we onze favoriete bezienswaardigheden Hong Kong verder toe.

Victoria Peak

De skyline van Hong Kong is indrukwekkend. Google naar een foto van Hong Kong en de kans is groot dat de vele wolkenkrabbers van de stad naar voren komen. Je kunt de skyline vanaf het water vanaf de Victoria Harbour bewonderen. Het leukste is echter om naar de Victoria Peak te gaan, gelegen op een heuvel. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad. Probeer hier rond zonsondergang te zijn, zodat je de gebouwen met zowel daglicht als nachtlicht ziet.

Bezienswaardigheden Hong Kong


Tian Tan Boeddha

Op het eiland Lantau, ten zuidwesten van de stad, staat de Tian Tan Boeddha. Dit is een enorm bronzen boeddhabeeld gelegen op een heuvel. Het is zelfs het grootste zittende boeddhabeeld ter wereld dat in de open lucht staat. Op hetzelfde complex staat tevens het fraaie Po Lin Klooster. Je kunt het klooster en het boeddhabeeld onder meer bereiken met de gave Ngong Ping 360 kabelbaan.

Bezienswaardigheden Hong Kong


Bezienswaardigheden Hong Kong


Lamma Eiland

Hong Kong heeft meer te bieden dan wolkenkrabbers, tempels en andere fraaie gebouwen. Op het eiland Lamma vind je een aantal mooie stranden, oude vissersdorpjes en een gevarieerd landschap. Het eiland is in dertig minuten te bereiken vanuit Hong Kong, waardoor het een leuke dagtrip is vanuit de drukke stad.


Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Ten noorden van de stad staat het bijzondere Klooster van de Tienduizend Boeddha’s. Dit enorme klooster en haar mooie omgeving zijn al ontzettend mooi om te zien. Uniek aan het klooster is de gigantische hoeveelheid aan Boeddhabeelden. Loop het pad naar de klooster omhoog en je ziet vele gouden boeddha’s, die stuk voor stuk uniek zijn. De naam doet vermoeden dat er tienduizend Boeddhabeelden te zien zijn, maar in werkelijkheid zijn dit er nog veel meer!

mooiste bezienswaardigheden hong kong


Quarry Bay

Quarry Bay is een wijk in Hong Kong. De hele stad is dichtbevolkt en dit zie je met name terug in deze wijk. Enorme flats met kleine appartementen staan hier naast en tegen elkaar. Het is bijzonder om te zien hoe de bewoners hier leven. Daarnaast is het een zeer fotogenieke wijk, waardoor je hier veel toeristen met camera’s ziet rondlopen.


Happy Valley Racecourse

Als je een keer zin hebt in totaal wat anders is de Happy Valley Racecourse een aanrader. Hier vinden paardenraces bij, waarop flink gegokt wordt. Het is een populaire attractie onder zowel de lokale bewoners als onder toeristen. De leuke sfeer en het fraaie terrein maken het een leuke avond. Je kunt een gokje wagen, maar je kunt ook een drankje nemen en genieten van de sfeer.


Wong Tai Sin Tempel

De Wong Tai Sin Tempel is niet de mooiste tempel van Azië, maar als je tijd wat over hebt is het zeker leuk om een kijkje te nemen, met name als je nog niet veel Chinese tempels hebt gezien. Er komen genoeg toeristen op af, maar het is interessant om te zien dat hier nog veel bewoners komen om te bidden. De tempel ligt nabij een MRT station, wat een snel bezoek gemakkelijker maakt.


Dragon’s Back

Een groot pluspunt aan Hong Kong is dat je niet alleen mooie gebouwen hebt, maar ook veel indrukwekkende natuur. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de Dragon’s Back, een hike over een berg ten zuidoosten van de stad. Bekijk ook ons artikel over de natuur in Hong Kong.