Hangzhou

Hangzhou

Iets ten zuiden van de levendige metropool Shanghai ligt Hangzhou. Het beroemde Westelijke meer in deze stad is dé toeristische trekpleister. Dit prachtige meer is ideaal voor een lange wandeling of een mooie fietstocht. De sfeer rondom dit meer is bijzonder goed, wat een welkome afwisseling is ten opzichte van de drukke en vaak chaotische Chinese steden. Met de hogesnelheidstrein vanuit Shanghai ben je in een uurtje in Hangzhou. Je kunt het daarom prima als dagtrip inplannen als je in Shanghai bent. Echter is Hangzhou ook leuk genoeg om er een paar dagen te verblijven.

Westelijke meer

Het hoogtepunt van Hangzhou is zonder twijfel het Westelijke meer. Het meer heeft iets magisch. Op de achtergrond zie je heuvels, vaak gehuld in de mist. Op deze heuvels en rondom het meer zie je een aantal pagodes. De Chinese boten die langzaam over het vlakke meer varen maken het platje af. Je hebt bijna het gevoel dat je het oude en authentieke China ziet. Bijna, want de grote hordes toeristen nemen dit gevoel snel weg. Sommige attracties in China worden verpest door de grote hoeveelheden toeristen, maar hier heerst dat gevoel gelukkig minder. De sfeer is er goed en niet zo gehaast als in andere toeristische trekpleisters. Wandelliefhebbers kunnen een lange wandeling rondom het meer maken. Vanwege de grote van het meer is fietsen echter handiger. Fiets dan ook naar de verschillende tempels, pagodes en tuinen rondom het meer om deze van dichterbij te bewonderen.


Hangzhou


Overige activiteiten

Hangzhou zelf is naast het meer ook een redelijk leuke stad. Er zijn veel prima restaurants te vinden en je kunt er – voor Chinese standaarden – goed uitgaan. Daarnaast zijn er een aantal moderne winkelcentra te vinden, goed voor een paar uur vermaak aan het einde van de middag. Hangzhou is bovendien ook bekend om haar thee, met name de groene Lonjingthee. Probeer dit dus zeker even uit. Verder is er niet heel veel te beleven of zien in de stad.

Overnachten in Hangzhou

Hangzhou is dus een populaire bestemming in China, met name onder binnenlandse toeristen. Zeker in de zomer en in de weekenden kan het er best druk worden. Van te voren een bed reserveren is dan geen slecht idee. Er zijn een aantal leuke hostels te vinden, voor goedkope prijzen. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Hangzhou


Reisgids China

Hoe kom ik er?

Hangzhou heeft een vrij groot vliegveld. Vanaf bijna alle grote Chinese steden - op Shanghai na - kun je rechtstreeks naar de stad vliegen. Ook zijn er een aantal internationale verbindingen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Sinds een paar jaar rijdt er een hogesnelheidstrein tussen Shanghai en Hangzhou. Deze doet er een klein uur over. De trein vertrekt dan van het Hongqiao station in Shanghai. Dit station ligt wel redelijk ver uit de stad vandaan. Je kunt ook de trein pakken vanuit Nanjing, deze doet er ruim twee uur over. Vanuit Suzhou is het anderhalf uur met de trein. Treinkaartjes koop je online het gemakkelijkste via 12GO Asia.

De bus nemen is ook een optie. Vanuit Shanghai is het tweeënhalf uur en de bus vanuit Suzhou doet er twee uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal