Vervoer Hong Kong

Vervoer Hong Kong

Hong Kong is een enorme stad. Bovendien heeft Hong Kong ook een verrassend mooie natuur en interessante bezienswaardigheden gelegen buiten de stad. Het is niet te doen om deze afstanden te voet af te leggen. Gelukkig kun je gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer van Hong Kong.

Octopus Card

Als je meerdere dagen in Hong Kong verblijft en veel gebruik wilt maken van het openbaar vervoer raden we aan zo snel mogelijk na je aankomst een Octopus Card aan te schaffen. Dit is te vergelijken met de ov-chipkaart die we in Nederland kennen. Je schaft deze kaart eenmalig aan, zet er geld op en reist voor een voordeliger tarief door de stad en haar omgeving. Je kunt deze kaart op metrostations en in de volop aanwezige supermarkten aanschaffen.

Metro

Hong Kong heeft een uitstekend metronetwerk, ook wel de MTR genoemd. Je reist hiermee naar alle hoogtepunten binnen en buiten de stad. De metro’s rijden vaak en op tijd. Ook als je geen Chinese karakters kunt lezen is het gebruik van de metro makkelijk. Er zijn overal plattegronden te vinden van de verschillende metrolijnen of je kunt de app van de MTR downloaden.

Star Ferry

De kenmerkende Victoria Harbour scheidt de stad en geeft Hong Kong haar indrukwekkende skyline. De beste manier om deze skyline te bewonderen is met een tocht met de Star Ferry veerboot. Dit is met name in de avond ontzettend mooi, als de gebouwen mooi verlicht zijn. De tocht is goedkoop en is per Octopus Card of contant geld te betalen.

Hong Kong


Taxi

Een taxi in Hong Kong is verrassend goedkoop. Met name als je al in de stad bent is een ritje naar je accommodatie, een club of een andere attractie erg goedkoop. Chauffeurs spreken niet altijd Engels, dus het is wel handig om je adres in Chinese karakters te hebben.

Trams

Op Hong Kong Island rijden ook trams. We raden aan hier een ritje mee te nemen om de stad van een andere manier te zien. Ga bovenin vooraan de tram zitten voor het beste uitzicht. Daarnaast is het uiteraard ook gewoon een handige manier om je binnen de stad te verplaatsen.