Wuhan

Wuhan

Wuhan is een mega metropool in centraal China. De stad heeft meer dan 10 miljoen inwoners en staat met haar drie grote treinstations in verbinding met iedere grote stad in China. Het is geen stad waar je veel tijd doorbrengt, gezien het gebrek aan echte highlights. Toch krijg je misschien juist daarom in deze enorme stad een goed beeld van het huidige China.

Bezienswaardigheden in Wuhan

Wuhan, dat eerst bestond uit de drie aparte steden Hanyang, Hankou en Wuchang is van oudsher een belangrijke politieke en militaire stad. Deze driedeling bestaat nog steeds waarbij Hanyang het industriële centrum is, Hankou het businesscentrum en Wuchang het centrum voor onderwijs. De grote rivier de Yangtze splitst deze drie delen van elkaar. Een leuke activiteit in Wuhan is dan ook het oversteken van de Yangtze door over de Wuhan Yangtze River Bridge te lopen. Deze oudste brug is 1,6 kilometer lang en biedt een mooi uitzicht over de verschillende skylines van Wuhan.

Kijk vooral ook even aan de Wuchang kant van de brug of je Chinese zwemmers het water in ziet gaan bij een grote betonnen trap. Aangezien Mao Zedong op deze plek verschillende malen de Yangtze over zwom, is dit een populaire uitdaging voor veel Chinezen.

Andere bezienswaardigheden in Wuhan zijn de Yellow Crane Tower en East Lake. Daarnaast is Jianghan Road bekend als grote shopping street en vind je in Jiqing street vele eetkraampjes met alle Chinese en lokale specialiteiten.


Wuhan


Wuhan


Hubei Provincial Museum

China kent veel interessante musea, die door het hele land verspreid gelegen zijn. Het Hubei Provincial Museum wordt gezien als een van de belangrijkste musea van het land. Op dit enorme complex zie je een grote hoeveelheid aan oude culturele voorwerpen en wapens. Bovendien leer je hier meer over de geschiedenis van deze regio. In tegenstelling tot veel andere musea in China is de informatie hier tevens in het Engels te vinden.

Guiyuan Temple

De Guiyuan Temple is een andere bezienswaardigheid die zeker een bezoek waard is. Dit is een eeuwenoude boeddhistische Chinese tempel. Je kunt hier wat tijd doorbrengen om de vele fraaie versieringen, Boeddhabeelden en gebouwen te bekijken. Je zult zeker niet alleen zijn, de tempel is ook onder locals geliefd.


Wuhan


Vervoer in Wuhan

Het vervoer is zoals in alle grote Chinese steden indrukwekkend goed geregeld. Dankzij een aantal nieuwe metrolijnen is dit nu de beste manier om je binnen de stad te verplaatsen. De metro’s in Wuhan worden automatisch bestuurd en zijn dus onbemand. Ritjes zijn goedkoop en het grootste gedeelte van de stad is hiermee bereikbaar. De bus is een andere optie. Echter is het behoorlijk lastig te begrijpen als je geen Chinees spreekt. Als je andere grote afstanden wilt afleggen waar je de metro niet voor kunt gebruiken is de taxi het overwegen waard.

Overnachten in Wuhan

Er zijn wat hostels gevestigd in Wuhan, let er echter op dat je deze een beetje van tevoren reserveert en of ze ook beschikbaar zijn voor mensen zonder Chinees paspoort. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids China

Hoe kom ik er?

Wuhan Tianhe International Airport is goed te bereiken vanaf zowel andere steden in China als het buitenland. Bekijk ook onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets China.

Met haar drie grote treinstations (Station Hankou, Wuchang en Wuhan) is Wuhan uitstekend te bereiken vanuit elke grote stad in China. Vanuit Beijing ben je nog geen vijf uur onderweg, vanuit Shanghai en Huangshan vier uur en zelfs vanuit Zhangjiajie is Wuhan te bereiken met de nachttrein in tien uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.