Kunming

Kunming

Midden in de bergen van de zuidelijke provincie Yunnan ligt de stad Kunming. Met ruim drie miljoen inwoners is Kunming de hoofdstad van deze prachtige provincie. Vanwege deze ligging tussen de bergen en het gunstige klimaat is Kunming een van de weinige grote Chinese steden waar er weinig smog hangt in de zomer. De stad zelf voelt daarom al wat meer relaxt aan dan andere grote steden in het land. De rest van de provincie is echter nog veel mooier en leuker. Kunming is de ideale uitvalsbasis om de schitterende regio te verkennen. Bovendien is de stad ook een veelgemaakte tussenstop voor reizigers die vanuit China over land naar Laos of Vietnam reizen.

Kunming

Kunming zelf is dus niet de reden dat je Yunnan bezoekt, maar het is best een leuke stad om een dag of twee in te verblijven. Zoals gezegd speelt het klimaat daarbij een grote rol in. Er zijn ook een paar leuke bezienswaardigheden te vinden. De Yuantong tempel is de mooiste tempel van de stad en is – als je nog niet compleet tempelmoe bent – leuk om even te bekijken. Ook leuk is om te chillen bij het Green Lake Park. De beoefenaars van de Chinese vechtkunst Tai Chi in het park leveren mooie plaatjes op.


Kunming 1


Uitstapjes

Dankzij het goede openbaar vervoer kan je vanuit Kunming de omgeving goed verkennen. Met zowel de bus als de trein kun je interessante locaties in de provincie bereiken. Zo kun je naar de Yuangyang rijstvelden, wat wij zelfs de mooiste rijstvelden van heel Azië vinden. Ook de Tiger Leaping Gorge is prachtig om te zien. Dit is een kloof van ongeveer vijftien kilometer, midden door de bergen. De rivier Jangtse stroomt aan de bodem van deze adembenemende kloof. Voor een kijkje in het oude Chinese leven kun je het dorpje Heijing bezoeken. Het rode landschap van Dongchuan – dichtbij Kunming gelegen – is de droom van elke landschapsfotograaf. Bezoek tevens het opmerkelijke Stone Forrest – ook wel Shilin genoemd -, waar je een verzameling kalkstenen bergen ziet.

Overnachten in Kunming

Er zijn redelijk wat hostels en guesthouses te vinden in Kunming. Ook de backpackers kunnen hier prima terecht. Van te voren reserveren is echter geen slecht idee. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Kunming

Onze hostel aanraders


Kunming 2


Doorreizen naar Laos of Vietnam

Als je over land door wilt reizen naar Laos of Vietnam is Kunming een goede tussenstop in China. Echter is het vanuit hier ook nog een flinke rit. De bus naar Vientiane – de hoofdstad van Laos – doet er dertig uur over. Als je naar Vietnam wilt kun je het beste de bus nemen naar het grensdorpje Hekou.

Kunming in je route door China

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0