Mooiste rijstvelden in Azie

Mooiste rijstvelden in Azie

Er zijn vele honderden rijstvelden te vinden in Azië, van kleine simpele velden tot gigantische schitterende bouwwerken. Je zult tijdens je rondreis door Azië er ongetwijfeld een paar tegenkomen, bewust of onbewust. Maar als je echt prachtige foto’s wilt maken en de allermooiste wilt bekijken kun je naar een van deze vijf.

Mooiste rijstvelden in Azië:

5) Sapa

In het noordwesten van Vietnam, dichtbij de grens met China, ligt het bergdorpje Sapa. Dit kleine plaatjes is een populaire bestemming onder zowel backpackers als makers van een rondreis door Vietnam. Het is vooral de schitterende natuur in deze omgeving die het zo populair maakt. Sapa ligt in een vallei, omringt door schitterende rijstvelden. Ook de authentieke bergstammen die in deze regio vinden maken het een unieke bestemming.

rijstvelden azië


4) Longji

De rijstvelden van Longji liggen bij de stad Longsheng in het zuidoosten van China, ongeveer halverwege tussen Chengdu en Hong Kong. Deze afgelegen locatie maakt deze rijstvelden vrij lastig te bezoeken maar je krijgt er wel prachtige beelden voor terug. Er zijn twee uitkijkpunten waarover je over de terrasvormige rijstvelden kunt kijken of je ze van dichterbij bekijken en langs de paden rond de rijstvelden lopen.

Longji


3) Banaue

De rijstvelden van Banaue liggen op het eiland Luzon, in de Filipijnen. Deze terrassen zijn ruim tweeduizend jaar geleden gebouwd. Met de hand, wat het nog verbazingwekkender maakt als je schoonheid van deze velden ziet. De rijstvelden zijn bovendien gigantisch. De totale oppervlakte bedraagt niet minder dan 6.400 km².

rijstvelden in azië


2) Bali

Dit zijn de makkelijkste rijstvelden die je kant bezoeken tijdens je backpack reis. Bali is goed bereikbaar vanuit zowel Nederland als andere plaatsen in Azië. Op het populaire eiland is de infrastructuur bovendien goed in orde, waardoor je alle locaties goed kunt bereiken. Je kunt namelijk kiezen uit vele prachtige rijstvelden, de een nog mooier dan de andere. De populairste liggen bij de stad Ubud, sowieso een leuke bestemming om in te verblijven.

Ubud 4


1) Hani

De rijstvelden van Hani liggen verspreidt over de provincie Yunnan, in het zuiden van China. Ook deze zijn met de hand aangelegd door lokale bergstammen. Het unieke aan deze velden, gelegen niet al te ver van de grens met Vietnam, is dat ze van december tot maart onder water staan. Als je het licht dan op deze velden ziet weerkaatsten begrijp je gelijk waarom wij dit de mooiste rijstvelden in Azië vinden. De Yuangyang rijstvelden zijn misschien wel het mooist. Bovendien zijn deze makkelijk te bereiken vanuit de stad Kunming.

Hani 1