Backpacken Cambodja

Backpacken Cambodja

Cambodja is een leuke stop tijdens je reis door Zuidoost-Azië. Het is geen land waar je vele weken in hoeft te verblijven, binnen twee weken heb je het wel gezien hier. In deze tijd kun je echter wel een aantal echte hoogtepunten meemaken. De tempels van Angkor behoren tot de mooiste van heel Azië. Dit is dus een absolute must see en reden genoeg om te gaan backpacken in Cambodja. In Koh Rong heeft Cambodja bovendien een van de leukere eilanden van Azië. Daartussen vind je nog een aantal bestemmingen waar je een paar dagen kunt doorbrengen. In onze ervaringen zijn de mensen in Cambodja wat feller, ruwer en minder vriendelijk dan in andere landen in Zuidoost-Azië. Dit is echter geen reden om land over te slaan, je zult er ongetwijfeld een erg leuke tijd hebben.

Leuke locaties Cambodja

Geschiedenis van Cambodja

Cambodja kent een turbulente, droevige recente geschiedenis. In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam de Rode Khmer aan de macht. Waar de Cambodjanen aanvankelijk blij waren met de Rode Khmer veranderde dat snel toen ze de wreedheid van het regime te zien kregen. In de jaren dat de Rode Khmer aan de macht was werd ongeveer een vijfde van de Cambodjaanse bevolking geëxecuteerd. In de Killing Fields, gelegen in de hoofdstad Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, leer je meer over deze treurige geschiedenis. Je zult hier zeker niet vrolijk naar buiten lopen, maar het wel iets dat je echt moet zien tijdens je verblijf in Cambodja. Ook in het Tuol Sleng museum leer je hier meer over.

Angkor

Niet te missen in Cambodja is het tempelcomplex van Angkor. Het complex is net buiten de stad Siem Reap gelegen. Het gigantische Angkor Wat is voor velen het hoogtepunt. Zeker de zonsopkomst boven Angkor Wat ervaren is geweldig. De Ta Prohm tempel vonden wij ook geweldig en misschien wel indrukwekkender dan Angkor Wat. Daarnaast zijn er nog honderden andere tempels, waarvan je er een hoop niet mag overslaan. De mooiste tempels heb je na een volle dag wel gezien. Het rustiger aan doen en Angkor in drie dagen verkennen is ook een leuke optie.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


De kust

Bezoek in Cambodja ook de mooie kust, waar je een aantal leuke bestemmingen hebt. Net buiten de kust ligt Koh Rong, wat dus een bijzonder leuk eiland is. Je bezoekt dit eiland vanuit de badplaats Sihanoukville. In deze populaire badplaats heerst geen leuke sfeer, behalve rondom het relaxte Otres Beach. Niet al te ver hier vandaan ligt het slaperige plaatsje Kampot, een leuk startpunt voor een scooter rit door de omgeving.

Vrijwilligerswerk in Cambodja

In verschillende steden in Cambodja kun je de lokale bevolking helpen door vrijwilligerswerk te doen. Zo kun je onder andere les geven op een school, gezondheidsvoorlichting geven, of een constructieproject doen. Tijdens je verblijf kun je ook de keuze om excursies te maken om meer van het land te zien. Je hebt veel vrijheid in het samenstellen van je verblijf. Houd er wel rekening mee dat sommige projecten snel volgeboekt zijn dus je moet er snel bij zijn. Kijk voor de projecten op Travelactive.

Cambodja Ebooks

Overige bestemmingen

In Phnom Penh vind je dus de Killing Fields en het Tuol Sleng museum, welke goed op één dag te bezoeken zijn. Verder is het geen leuke stad, aan een volle dag heb je genoeg. Battambang is wel een leuke bestemming, met name de Bamboo Train is erg leuk. Als je nog meer tijd hebt kun je Kratie bezoeken, om een poging te doen om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te zien.

Wees sociaal

Share on Facebook2Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Cambodja