Kratie

Kratie

Kratie is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad is niet al te groot, maar door de ligging aan de Mekong rivier wel een leuke bestemming om te bezoeken. Vooral dankzij die ligging en ook door de oude koloniale architectuur is Kratie een mooie en relaxte stad. Ook vind je er genoeg, spot goedkope, accommodaties. Ook de kleine dorpjes rondom zijn leuk om een kijkje in te nemen. Deze dorpjes zijn niet aangetast door toerisme – of überhaupt door technologische verbeteringen – in de afgelopen jaren en geven daardoor een mooi beeld van het authentieke Cambodja.

Irrawaddy dolfijn spotten

Het leukste om te doen in de buurt van Kratie zijn toch wel dolfijnen bekijken die in de Mekong rivier zwemmen. De bijna uitgestorven Irrawaddy dolfijn is een zoetwaterdolfijn, waarvan er nog maar enkele tientallen van leven. De dolfijnen zijn het beste te zien vanuit Kampi, ongeveer twintig kilometer vanaf Kratie. Eenmaal aangekomen in Kampi ben je verplicht een bootje te huren. Hiervoor hoef je weinig moeite te doen, de booteigenaren willen je maar al te graag aan boord hebben. Boor een paar euro ben je een uur of twee op het water en heb je de kans deze zeldzame dolfijnen goed te bekijken.


Kratie


Kratie


Tochten in Kratie

De rest van de provincie Kratie leent zich goed voor tochten door de dorpjes langs de rivier. Vooral een brommer/motor huren en zonder al te veel plannen de omgeving verkennen is hier goed te doen. De meeste guest houses in de stad Kratie hebben meer informatie over de buurt en wat er allemaal te doen. De mensen zijn hier super vriendelijk en willen je hierbij zeker helpen.

100 Columns Pagoda

Veel tempels of andere bezienswaardigheden zijn er niet te vinden in Kratie. De 100 Columns Pagoda is een uitzondering. Deze pagode is leuk om even te bekijken in Kratie als je wat tijd over hebt. Tot de mooiste pagodes van Cambodja behoort het echter zeker niet.


Kratie


Vervoer in Kratie

Het stadje is klein genoeg om al lopend of per fiets te verkennen. Je betaalt slechts een $1 per dag om een fiets te huren, waardoor dit een aantrekkelijke optie is. Als je grotere afstanden wilt afleggen kun je ook een scooter huren. Daarnaast zijn er volop motortaxi’s aanwezig, die je vaak voor vaste prijzen naar bestemmingen rondom Kratie brengen.

Eten en drinken

Het aanbod van de restaurants valt in Kratie behoorlijk tegen. Er zijn een aantal restaurants waar je uit kunt kiezen, maar de gemiddelde kwaliteit is matig. Van een nachtleven is ook geen sprake. Wel zijn er enkele restaurants/bars waar je een drankje kunt doen.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Kratie:

Naam Eten Aanbod Prijs
Mlub Putrea Heerlijke noedels voor een goede prijs
Le Tonlé Lekker lokaal eten in een restaurant met een goed doel €€
Sorya Cafe Prima pizza met een fraai uitzicht

Kratie


Overnachten in Kratie

Er zijn een, beperkt aantal, accommodaties te vinden tussen de markt en de Mekong rivier. Een lege kamer is misschien even zoeken, maar om de prijs hoef je het niet te laten, deze zijn overal prima in orde. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

De busrit vanaf Siem Reap is een pittige, je doet er ongeveer negen uur over. Vanaf Phnom Penh is de rit gelukkig wat korter, zo rond de zes uur.

Ons oordeel
7/10

Veel valt hier niet te beleven, maar de mooie omgeving maakt het toch een leuke bestemming in Cambodja.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.