Si Phan Don

Si Phan Don

Si Phan Don, letterlijk ‘4.000 eilanden’, is een verzameling van eilanden in Zuid-Laos. Laos heeft geen kuststrook maar hier in Zuid-Laos splitst de Mekong rivier zich uit in vele kleine wateren waarin de eilanden zijn gevormd. Het hele gebied is schitterend om te zien. Je hebt er kleine onbewoonde eilandjes en bewoonde relatief grote eilanden. Behalve eilanden vind je hier ook veel watervallen, stranden, rotsen en stroomversnellingen. Deze verschillende eigenschappen maken van Si Phan Don een archipel waarin meer dan genoeg te doen is.

Eilanden Si Phan Don

Het grootste eiland van Si Phan Don is Don Khong. Dit is tevens het meest ontwikkelde eiland en richt zich met goede hotels vooral op toeristen in de middenklasse. Bij backpackers is het Don Det eiland het meest geliefd. Op Don Det is geen gemotoriseerd verkeer en ook elektriciteit wordt alleen via generatoren die overdag draaien geleverd. Dit maakt het eiland tot een geweldige plek om tot rust te komen. Vooral aan de noordelijke zijde van Don Det vind je veel guesthouses waar je goedkoop kan overnachten. Ga hier samen met de, altijd aanwezige, andere backpackers naar de watervallen kijken en misschien spot je ook wel de zeldzame Irrawaddy dolfijnen die in dit gebied voorkomen. Lees ook ons blog artikel over het relaxte Don Det.


Si Phan Don 1


Overnachten Si Phan Don

Wij raden aan om te overnachten op Don Det, wat ons betreft het leukste eiland van Si Phan Don. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Don Det

Het traditionele Laos

In Si Phan Don vind je nog echt het traditionele Laos en Azië. Elektriciteit en verkeer is er niet of nauwelijks en de lokale bewoners verbouwen hier in kleine dorpjes rijst, verschillende groentes en suikerriet.

Si Phan Don in je route door Laos

Hoe kom ik er?

Als je al in Laos bent kan je het beste eerst naar Pakse gaan en dan daar de bus nemen naar Si Phan Don, of specifieker naar Don Det. Deze tocht duurt ongeveer drie uur. Je kunt ook rechtstreeks vanuit Cambodja naar Si Phan Don gaan. De bus vanuit Phnom Penh doet er zeven uur over en de nachtbus vanuit Siem Reap een paar uur langer.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0