Vervoer Laos

Vervoer Laos

Vervoer in Laos is de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. De regering heeft veel geïnvesteerd in het aanleggen van nieuwe wegen en ook de oude wegen zijn flink opgeknapt. Als je echt de bergen in wilt kom je nog wat wegen tegen met discutabel asfalt, maar vooral rond de belangrijke steden in Laos is het prima in orde.

Bus

De bus is het favoriete vervoermiddel in Laos. Ook bij backpackers is dit één van de meest gebruikte vervoermiddelen. De bus is namelijk heel goedkoop en door heel Laos heen kun je buslijnen vinden. De bussen zijn niet altijd in even goede staat, maar als je je hier op instelt is dit niet echt een probleem. Kaarten voor de busritten koop je gemakkelijk ter plekke. Bij je accommodatie kun je meer informatie krijgen over de vertrektijden en mogelijkheden.

Kaartjes kopen: Bij een lokaal reisbureau, via je accommodatie of online op 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Vervoer Laos


Boot

De Mekong stroomt door heel Laos en wordt dan ook vaak voor transport gebruikt. Als je over de Mekong wilt varen heb je meerdere opties. Voor kleinere afstanden kun je de taxiboot nemen. Met de zogeheten slowboat kun je grote afstanden afleggen. Deze bus over het water wordt veel door de lokale bevolking gebruikt maar wordt ook bij toeristen steeds populairder. Vanaf deze boot, die inderdaad niet al te snel gaat, heb je een mooi uitzicht over de natuur en dorpjes langs de Mekong. Een populaire route is de slowboat van Huay Xai naar Luang Prabang.

Kaartjes kopen: Bij een lokaal reisbureau of bij de pier waar de boot vertrekt.


Vervoer Laos


Taxi

Voor afstanden binnen steden en andere korte afstanden is de taxi een goede optie. Grab, de Aziatische variant van Uber, is nog niet actief in Laos. Wel kun je gebruik maken van LOCA, wat ongeveer hetzelfde werkt. Ritten zijn hiermee goedkoper dan de reguliere taxi en het is gemakkelijk om een rit te regelen.

Vliegen

Vliegen binnen Laos is met bijvoorbeeld Lao Airlines goed te doen. Natuurlijk is het duurder dan een busreis, maar het scheelt je wel heel veel tijd. Ook kun je vanuit Laos voor een goede prijs naar bijvoorbeeld Vietnam of Thailand vliegen. De voordeligste binnenlandse vluchten boek je via Cheaptickets.nl.

Populaire afstanden in Laos

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Laos. Wij beschrijven hoe je het beste van A naar B reist. Bekijk ook ons overzicht van de tientallen andere afstanden in Laos die we toelichten.


Reisgids Laos