Vervoer Laos

Vervoer Laos

Vervoer in Laos is de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. De regering heeft veel geïnvesteerd in het aanleggen van nieuwe wegen en ook de oude wegen zijn flink opgeknapt. Als je echt de bergen in wilt kom je nog wat wegen tegen met discutabel asfalt, maar vooral rond de belangrijke steden in Laos is het prima in orde.

Bus

De bus is het favoriete vervoermiddel in Laos. Ook bij backpackers is dit één van de meest gebruikte vervoermiddelen. De bus is namelijk heel goedkoop en door heel Laos heen kun je buslijnen vinden. De bussen zijn niet altijd in even goede staat, maar als je je hier op instelt is dit niet echt een probleem. Kaarten voor de busritten koop je gemakkelijk ter plekke. Bij je accommodatie kun je meer informatie krijgen over de vertrektijden en mogelijkheden.

Boot

De Mekong stroomt door heel Laos en wordt dan ook vaak voor transport gebruikt. Als je over de Mekong wilt varen heb je meerdere opties. Voor kleinere afstanden kun je de taxiboot nemen. Met de zogeheten slowboat kun je grote afstanden afleggen. Deze bus over het water wordt veel door de lokale bevolking gebruikt maar wordt ook bij toeristen steeds populairder. Vanaf deze boot, die inderdaad niet al te snel gaat, heb je een mooi uitzicht over de natuur en dorpjes langs de Mekong. Een populaire route is de slowboat van Huay Xai naar Luang Prabang.

Vervoer Laos

Boot over de Mekong in Laos.

Vliegen

Vliegen binnen Laos is met bijvoorbeeld Lao Airlines goed te doen. Natuurlijk is het duurder dan een busreis, maar het scheelt je wel heel veel tijd. Ook kun je vanuit Laos voor een goede prijs naar bijvoorbeeld Vietnam of Thailand vliegen. De voordeligste binnenlandse vluchten boek je via Cheaptickets.nl.

Wees sociaal