Van Luang Prabang naar Vientiane

Van Luang Prabang naar Vientiane

De Laotiaanse hoofdstad Vientiane heeft bijzondere Franse architectuur en fotogenieke tempelcomplexen. Vientiane ligt aan de grens met Thailand, op zo’n 350 kilometer afstand van het populaire backpackers stadje Luang Prabang. Voor de trip van Luang Prabang naar Vientiane kun je kiezen uit de bus of het vliegtuig. Hier lees je ons reisadvies.

Zo reis je van Luang Prabang naar Vientiane:

1) Bus

Buskaartjes zijn goedkoper dan vliegtickets, waardoor de bus onze voorkeur krijgt op deze route. Naga Travel en King of Bus zijn de twee vervoerders die de service naar Vientiane verzorgen. Als je ’s nachts reizen wil vermijden, kun je het beste reizen met Naga Travel. Zij vertrekken om 8:00 uur met een bus, die om 20:00 uur aankomt in de hoofdstad. Een kaartje voor de dagbus kost €27. King of Bus en Naga Travel rijden daarnaast met een nachtbus, die beiden om 20:00 uur vertrekken. Je komt de volgende morgen om 7:00 uur aan in Vientiane. Bij King of Bus betaal je €26 voor een ticket, terwijl een kaartje bij Naga Travel €30 kost.

Kaartje kopen: In een reiskantoor in Luang Prabang kun je eenvoudig je plekje in de bus reserveren of reserveer gemakkelijk online een plek via 12Go.Asia.


2) Vliegtuig

Als je weinig tijd hebt, kun je kiezen om met het vliegtuig te reizen. De aan te bevelen maatschappij is Lao Skyway. Deze airline biedt goedkope tickets en vliegt twee keer per dag van Luang Prabang naar Vientiane. De goedkoopste tickets kosten doorgaans €40 tot €50, al moet je wel bijbetalen wanneer je met ruimbagage reist. De vlucht duurt slechts vijftig minuten, waardoor je veel tijd bespaart ten opzichte van de bus.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Laos pagina.


Meer over deze bestemmingen: