Meenemen Laos

Meenemen Laos

Ga je backpacken in Laos? Grote kans dat je dan ook andere landen in Zuidoost-Azië bezoekt. Bekijk daarom ook onze algemene pagina over wat je het beste kunt meenemen als je in deze regio gaat backpacken. Ook de inpaklijst die we hebben samengesteld is hierbij handig. Hieronder volgen een aantal tips die specifiek op Laos toepasselijk zijn.

Spullen aanschaffen in Laos

In buurland Thailand bijvoorbeeld kun je bijna alles kopen wat je in Nederland ook kunt kopen. Voor Laos is dit niet altijd het geval. Het land is aanzienlijk armer, waardoor lang niet alles – gemakkelijk – te verkrijgen is. In de hoofdstad Vientiane is het meeste verkrijgbaar, maar zeker buiten de grote steden is het best lastig.

Hygiëne

Zorg dat je ontsmettingsmiddelen meeneemt als je Laos bezoekt. Het is een ontwikkelingsland, aan hygiëne wordt dus niet altijd even veel aandacht besteedt. Als je naar de toilet moet is een stapeltje zakdoekjes ook handig. De kans dat je diarree krijg is aanwezig, neem Norit mee om dit te verhelpen.

Stekkers

Er worden in Laos maar liefst vijf verschillende type stopcontacten gebruikt; type a, type b, type c, type e en type f. In Nederland gebruiken we type c en type f. Dat betekent dat je jouw apparaten wel kunt aansluiten op deze stopcontacten, maar niet op de andere stopcontacten. Neem je een reisstekker mee of koop ter plekke een adapter om dit probleem te verhelpen.

meenemen laosstekker laosstopcontact laosmeenemen laos

Reisgidsen

Een reisgids over Laos is iets wat je absoluut moet meenemen. Er staan onmisbare tips in over accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en veel andere onderwerpen. Je kunt ook een reisgids meenemen waar ook andere landen in Zuidoost-Azië in zijn verwerkt. Bekijk onze reisgids Laos, inclusief een overzicht van de leukste routes door het land.

Waar je backpack kopen online?

Onze favoriete keuze voor het kopen van je backpack is Coolblue. Zij hebben een groot aanbod, zeer handige tips voor het kopen van de juiste backpack en een geweldige service. Bovendien bezorgen ze gratis en kan je altijd gratis retourneren.

Leesboek

Inkopen doen

Een handige website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen. Gebruik de kortingscode “backpackeninazie” voor 5% korting op het gehele assortiment.