Muang Ngoi

Muang Ngoi

Muang Ngoi is een klein dorpje in het noordoosten van Laos. Als je opzoek bent naar een relatief rustig dorp om vooral de prachtige natuur en het simpele leven van de Lao te leren kennen, dan is dit de geschikte plek. Het dorpje ligt aan de Nam Ou rivier. Je komt dan ook in Muang Ngoi via de boot over deze rivier

Over Muang Ngoi

Muang Ngoi kent 1 stoffige straat waar alles gebeurt. De kinderen spelen hier, scharrelende kippen komen je tegemoet en overal lopen kwispelende honden. Je komt hier dan ook niet voor het uitgaansleven, maar voor de rust en de prachtige natuur. Achter de straat ligt het schooltje van het dorp en daaromheen liggen de huisjes waar de mensen zelf wonen. Ook is er een klein klooster waar je af en toe een monnik ziet. De oranje gewaden aan de waslijn wapperen je tegemoet. Sinds een paar jaar is er 24 uur per dag elektriciteit in het dorp en inmiddels is er zelfs ook WiFi.


Muang Ngoi

Het dorp Muang Ngoi, gelegen aan de Nam Ou rivier


Muang Ngoi

Vanuit het dorp kun je verschillende trekkings maken


In de omgeving

De hoogtepunten van deze bestemming liggen niet in Muang Ngoi zelf, maar in haar omgeving. Zo kun je naar een ander dorpje lopen, om de omgeving wat te verkennen. Het dorpje ligt tussen de karstgebergten en je kunt aan de noordkant van het dorp, dichtbij het klooster, een berg opklimmen voor een viewpoint. De klim duurt ongeveer 30 minuten en is zeer de moeite waard. Je hebt een prachtig uitzicht over de hele vallei. Andere hoogtepunten zijn het bezoeken van de vele grotten rondom Muang Ngoi en het kanoën over de rivier door het bijzondere landschap.

Verder reizen

Vanuit Muang Ngoi kun je verder met de boot naar het noorden van Laos. Let wel op! De boot gaat pas als deze vol zit. Dit kan dus een paar dagen duren. De boot terug naar Nong Khiaw gaat iedere ochtend. Vanaf Nong Khiaw kun je dan de bus terug nemen naar Luang Prabang.


Muang Ngoi

Locals spelen de in Zuidoost-Azië populaire sport Sepak Takraw


Vervoer in Muang Ngoi

Het dorp is dusdanig klein dat je alle afstanden lopend kunt afleggen. Tussen je accommodaties, de restaurants en andere faciliteiten in het dorp zul je geen vervoer nodig hebben. Ook als je naar de uitkijkpunten in de omgeving wilt kun je dit prima lopend afleggen. Als je de wijdere omgeving wilt verkennen kun je ook een fiets huren. Tevens kun je een kano huren om de rivier op te gaan.

Overnachten in Muang Ngoi

Er is een beperkt aantal accommodaties te vinden in Muang Ngoi. Een aantal hiervan zijn online te boeken. De bungalows zijn basic, maar hebben vaak een prachtig uitzicht over de rivier. Voordat je de omgeving te voet of kano gaat verkennen kun je goed ontbijten bij het buffet restaurant. Hier serveren ze een stevig ontbijtbuffet met verse koffie en thee. Op Booking.com heb je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer reserveren.

Overnachten Muang Ngoi

Reisgids Laos

Hoe kom ik er?

Muang Ngoi is alleen te bereiken per boot vanuit Nong Khiaw. Deze boottocht naar het dorpje is prachtig. Het bootje waarmee je de rivier afreist is volgeladen met kippen, bierkratten en wat backpacks van je medereizigers. De tocht duurt ongeveer twee à drie uur en voert je langs de groene oevers van de rivier.

Ons oordeel
8/10

Muang Ngoi behoort tot de hoogtepunten van Laos. Vanuit dit schattige dorp kun je mooie wandeltochten maken om de prachtige natuur van Laos te ontdekken. Het dorp zelf wordt steeds drukker, maar is nog altijd erg leuk.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.