Bezienswaardigheden Laos

Bezienswaardigheden Laos

Het is vooral de natuur van het land dat Laos zo mooi maakt. Je vindt er wel tempels en andere mooie bouwwerken maar zelden zijn ze echt spectaculair. De natuur daarentegen is misschien wel het mooist van alle landen in Zuidoost-Azië. Bekijk onze favoriete bezienswaardigheden in Laos en lees onze tips:

Kuang Si waterval

Op nog geen dertig kilometer van Luang Prabang ligt de Kuang Si waterval. Vooral de omgeving rond de waterval is prachtig en geeft een leuke sfeer. Het is met name mooi in het regenseizoen, als er net wat meer water omlaag klettert. Het kan er overigens wel vrij druk zijn, vroeg op de dag er na toe gaan is daarom aan te raden.

Kuang Si


Buddha Park

Buddha Park (of Xieng Khuan) is, je raadt het niet, een park vol met Boeddha standbeelden. Dit park ligt iets buiten de hoofdstad Vientiane. Sommige beelden zijn bizar en veel ook helemaal niet zo mooi maar de ruim tweehonderd beelden bij elkaar maken dit toch een mooie ervaring. Zeker de moeite waard om vanuit de stad te bezoeken.

Vientiane


Luang Prabang

De stad Luang Prabang is een bezienswaardigheid op zich. Naast een mooie omgeving waar je leuke tochten kan maken is vooral de stad zelf heel mooi. Je vindt er namelijk vele tempels, die meestal goed bezocht worden door monniken. Dit maakt het tot de mooiste stad van Laos en zeker ook een van de leukste.

Luang Prabang


Pak Ou

Met Pak Ou wordt een aantal grotten bedoeld, gelegen in de buurt van Luang Prabang. Vanuit deze stad kan je de grotten makkelijk in een excursie bezoeken. Pak Ou ligt aan de rivier de Mekong, je zult dus de boot moeten nemen om ze te bezoeken. De grotten zijn vooral bekend dankzij de honderden kleine Boeddhabeelden die er staan.

Pak Ou


Plain of Jars

De Plain of Jars, of in het Nederlands Vlakte der Kruiken, is een vlakte in het zuidoosten van Laos. Op deze vlakte liggen honderden kruiken, variërend van kleine kruiken tot eentje van ruim drie meter hoog. Waarschijnlijk niet de meest spectaculaire bezienswaardigheid die je tijdens je reis door Azië tegen zult komen maar wel leuk als je in de buurt bent. Het verhaal er achter is ook interessant. Eigenlijk het gebrek aan een verhaal. Niemand weet namelijk waar de kruiken vandaan komen (het bouwmateriaal komt niet in de regio voor), wanneer ze gemaakt zijn of waar ze voor dienden. De vlakte ligt dichtbij de stad Phonsavan.

Plain Of Jars


Wat Phou

Nabij de stad Champassak ligt Wat Phou, sinds 2003 te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze Khmer ruïne was vroeger een belangrijk onderdeel van het Angkor rijk. Het complex is niet in beste staat, maar de grootte en de prachtige omgeving maken dit ruimschoots goed.


Reisgids Laos

Lees verder over Laos