Vang Vieng

Vang Vieng

Vang Vieng is een kleine plaats met slechts rond de 25.000 inwoners en ligt aan de route tussen Vientiane en Luang Prabang. Toch is de stad heel bekend onder backpackers in Azië. Dit komt voornamelijk door het ‘tuben’ wat je in Vang Vieng kunt doen. Naast het tuben is Vang Vieng ook bekend vanwege de grotten in de regio. Twee van de bekendste zijn Poukham en Tham Hoy.

Tuben

Tuben is op een rubberen band, vaak een opgeblazen vrachtwagenband, met de stroom mee de rivier afdrijven. Al zittend op de band geniet je van de karstbergen die je onderweg tegenkomt. De lokale bewoners zijn zo slim geweest om langs de rivier barretjes en kleine eetgelegenheden te beginnen. Perfect om tijdens het zonnen en dobberen even een biertje te doen dus. Probeer wel altijd met een andere mensen samen een tube te huren. De rivier kan, zeker als ie wat hoger staat, best gevaarlijk zijn en er zijn dan ook een aantal backpackers verdronken hier. Zorg dan ook altijd dat je van de rivier af bent als het donker begint te worden en pas op met het gebruik van verdovende middelen. De prijs van een tube staat vast op iets meer dan 5 euro en de tocht duurt minimaal 2 uur, maar kan afhankelijk van het aantal stops dat je maakt ver oplopen.


Vang Vieng 1


Vang Vieng

Tuben in Vang Vieng, de prachtige omgeving en de algehele relaxte sfeer hebben de plaats een ontzettend populaire onder backpackers gemaakt. Vang Vieng heeft, op de schitterende omgeving na, dan ook niks met Laos te maken. Drank, drugs en westers eten is hier overal aanwezig. Guesthouses, restaurants, winkeltjes en andere toeristische voorzieningen zijn er dan ook in overvloed. Dit is iets wat je kan opzoeken of vermijden, wij hebben hier in ieder geval een aantal leuke dagen gehad. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Vang Vieng

Onze hostel aanraders

Activiteiten

Wie niet de rivier af wil dobberen maar iets sportiefs wilt doen kan in Vang Vieng ook goed terecht. Zo kun je er rotsen beklimmen en kajakken op de rivier. Ook kan je de prachtige natuur hier in de buurt bekijken met een excursie of de grotten verkennen.


Vang Vieng 2


Ballonvaart

Een andere populaire bezigheid in Vang Vieng is het maken van een ballonvaart. Vroeg in de ochtend maak je in de heteluchtballon een tocht over het schitterende landschap van deze regio. Het is uiteraard wel wat prijziger dan de omgeving over land verkennen. Je betaalt zo’n 70 dollar voor een tocht van drie kwartier. Krijg je wel een onvergetelijke ervaring voor terug.

Hoe kom ik er?

Vanuit Luang Prabang is het minimaal zeven uur naar Vang Vieng. Soms kan het echter wel een paar uur langer duren. Vanuit Vientiane is de rit gelukkig wat korter, ongeveer vier uur.

Als de busritten je te lang duren kun je ook een minivan nemen. Zeker naar Luang Prabang kan dit wel een paar uur schelen. Je betaalt er echter wel een paar euro extra voor. De minivans zijn bij alle reisbureaus en de meeste guesthouses en hostels te boeken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0