Luang Prabang

Luang Prabang

Luang Prabang is een van de best bewaarde steden van Azië. In de hele stad vind je oude gebouwen en tempels die bijna allemaal nog authentiek en in goede staat zijn. Hierdoor is Luang Prabang door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage site. In en rondom de stad leven bijzonder veel monniken. Vanwege de vele tempels in Luang Prabang waar de monniken wonen en studeren krijgt de stad automatisch een relaxte sfeer die zo goed bij Laos past.

Bezienswaardigheden in Luang Prabang

Een aantal van deze tempels zijn zeker het bezoeken waard. Zo is de in 1560 gebouwde Wat Xieng Thong één van de mooiste tempels in Laos. Luang Prabang moet het echter vooral hebben van de sfeer en pracht van de stad in zijn geheel. De afstanden zijn klein en als je gewoon een dagje door de stad loopt, zie je het meest van deze mooie stad. Beklim de Phu Si. Op deze heuvel heb je een schitterend uitzicht over Luang Prabang en omgeving.


Luang Prabang


Omgeving

Ongeveer dertig kilometer buiten de stad liggen de Kuang Si watervallen. Deze behoren tot de mooiste watervallen van Azië. Behalve foto’s maken van dit natuurfenomeen kan je hier ook een duik nemen om af te koelen en even tot rust te komen. Ook even buiten de stad liggen de Pak Ou grotten. Hier staan meer dan 4000 houten en gouden Boeddhabeelden van wel 300 jaar oud. In de omgeving van Luang Prabang zijn ook een aantal authentieke bergdorpjes te vinden waar verschillende bergstammen leven.

Overnachten in Luang Prabang

Iets ten noorden van het centrum van Luang Prabang liggen de meeste accommodaties. Op dit schiereiland vind je de meest luxe hotels en ook betaalbare guesthouses. Ook in het oude gedeelte van de stad zijn een aantal low budget opties te vinden. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Luang Prabang

Onze hostel aanraders


Luang Prabang 1


Utopia

Wil je even lekker bijkomen van al het reizen? Ga dan naar het loungecafé Utopia. Een heerlijke plek om een goed boek te lezen onder het genot van een lekker drankje. Dit is ook een goede spot om andere backpackers te ontmoeten.

Hoe kom ik er?

Luang Prabang heeft een eigen vliegveld. Je kunt een binnenlandse vlucht vanaf Pakse of Vientiane hier naar toe nemen, of een internationale vlucht vanaf onder andere Bangkok, Hanoi en Siem Reap. Lees onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Laos.

De leukste manier om in Luang Prabang te komen is met de slowboat vanaf Huay Xai. Het uitzicht vanaf deze boot op het landschap van Laos is prachtig. Bovendien is de sfeer op de boot altijd erg goed.

Vanaf Vang Vieng is het ongeveer acht met de bus naar Luang Prabang. Als je uit Vientiane komt kan je hier nog wel drie uur bijtellen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0