Van Luang Prabang naar Vang Vieng

Van Luang Prabang naar Vang Vieng

Door deze twee steden te bezoeken krijg je een goede indruk van al het moois dat Laos te bieden heeft. Historische architectuur, tempels, berglandschappen en de algemene relaxte sfeer. Luang Prabang en Vang Vieng liggen 185 kilometer bij elkaar vandaan en voor het vervoer kun je kiezen uit de trein, bus of minibus.

Zo reis je van Luang Prabang naar Vang Vieng:

1) Trein

Dankzij een relatief nieuwe treinverbinding is deze rit een stuk sneller en comfortabeler geworden. Vanaf het treinstation in Luang Prabang is het ruim een uur in de trein naar Vang Vieng, een aanzienlijk snellere optie dan de (mini)bus die er een paar uur langer over doet. Je betaalt tussen de 15 en 20 euro voor een kaartje inclusief vervoer naar het treinstation, wat iets buiten Luang Prabang ligt.

Kaartje kopen: Je kunt een combinatieticket kopen bij je accommodatie, via 12Go.Asia of je kunt een los treinkaartje kopen op het treinstation zelf.

2) Minibus

Als backpacker let je natuurlijk op je portemonnee en de minibus is voor deze route duidelijk het goedkoopste vervoermiddel. Tussen 7:30 uur en 15:00 uur vertrekt ongeveer ieder uur een minibus van vervoerder Naluang. Je betaalt bij hen ongeveer €15 voor een kaartje en de reis duurt gemiddeld vijf uur. Je stapt op bij Naluang Bus Terminal even ten zuiden van het centrum. Hoe vroeger je de bus neemt, hoe beter. De wegen zijn kronkelig en in slechte conditie, dus zorg ervoor dat er gedurende je hele reis daglicht is.

Kaartje kopen: Je kunt van tevoren je zitplaats reserveren via 12Go.Asia of op het busstation zelf je ticket kopen.


3) Bus

Je kunt ook voor de grote bus kiezen, al kleven hier enkele nadelen aan ten opzichte van de minibus. De kaartjes zijn duurder en de reis duurt langer. Bovendien rijdt vervoerder Naga Travel maar met één bus per dag op deze route. Je betaalt €23 om een zitplaats te bemachtigen en de reis duurt met zeven uur flink langer dan de rit met de minibus. De bus van Naga vertrekt om 8:00 uur vanuit Luang Prabang en komt 15:00 uur aan in Vang Vieng.

Kaartje kopen: Bij een toeristenbureau of op het busstation kun je je kaartje kopen.


Meer over deze bestemmingen: