Huay Xai

Huay Xai

Huay Xai is een klein plaatsje aan de grens met Thailand. Het stadje zelf is weinig bijzonder, maar het wordt toch door veel backpackers bezocht. Het ligt namelijk dichtbij een populaire grensovergang met Thailand. Als je vanuit Chiang Rai naar Laos gaat doe je dit hoogst waarschijnlijk via Huay Xai. Van Chiang Kong in Thailand steek je gemakkelijk de grens over naar Huay Xai in Laos.

Slowboat naar Luang Prabang

Ook is Huay Xai bekend als opstap plaats van de slowboat naar Luang Prabang. Deze tocht duurt twee dagen en is ontzettend geliefd bij toeristen. Vanaf deze boot zie je namelijk langzaam het prachtige landschap van Laos aan je voorbij gaan. Overnachten doe je in Pak Beng of Pak Tha, twee kleine plaatsjes langs de rivier. In onze blogpost over de slowboat van Huay Xai naar Luang Prabang lees je hier meer over.


Gibbon Experience 3


Gibbon Experience

Het hoogtepunt van Huay Xai is de Gibbon Experience. Dit is een van de leukste dingen die in Laos kunt doen. Aan gespannen lijnen ‘vlieg’ je over bomen en kan je op een unieke manier de mooie natuur in dit park zien. Slapen doe je ook in het park en nog op een mooie plek ook; in een boomhut hoog in de bomen (waar je uiteraard ook via een gespannen lijn heen vliegt). Reken wel op een flinke kostenpost als je dit wilt doen; je betaald ruim 200 euro voor de tocht die 3 dagen duurt. Met deze inkomsten wordt het park onderhouden dus het geld word wel nuttig besteed.

Overnachten in Huay Xai

Er zijn genoeg hotels en guesthouses te vinden in Huay Xai. Een guesthouse kan je makkelijk ter plekke regelen maar je kunt er ook steeds meer online vinden. Voor enkele euro’s heb je al een kamer. Wil je iets meer luxe? Er zijn ook een aantal prima middenklasse hotels, waar je ook helemaal niet zo veel voor betaalt.Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Huay Xai

Huay Xai

Vanwege de vele toeristen die langs Huay Xai komen zijn er vele guesthouses en restaurants gericht op de bezoekers. De prijzen zijn hier echter een stuk hoger dan in de rest van Laos en wij raden dan ook aan de overkant van de grens in Chiang Kong te overnachten.

Xuay Xai in je route door Laos

Hoe kom ik er?

Huay Xai heeft een klein vliegveld, met een dagelijkse vlucht vanuit Vientiane.

Je kunt dus de slowboat pakken naar Luang Prabang, maar andersom kan je op deze manier ook in Huay Xai komen. Deze tocht is een stuk rustiger en niet minder mooi.

Met de bus is een rit van ruim veertien uur vanuit Luang Prabang naar Huay Xai. Rechtstreeks vanuit de hoofdstad Vientiane doet de bus er maar liefst 25 uur over. De bus vanuit Luang Namtha brengt je in vier uur in Huay Xai.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0