De Gibbon Experience in Laos

De Gibbon Experience in Laos

De Gibbon Experience is gevestigd in Huay Xai in Laos. Een klein dorpje net over de grens van Noord-Thailand. Deze organisatie laat je op een bijzondere manier kennis maken met de jungle in Laos, het thuis van vele bijzondere dieren. De Gibbon is één van deze bijzondere dieren. Deze aapsoort is met uitsterven bedreigd. Het spotten ervan is lastig, ze leven diep in de jungle en ze zijn schuw. Gelukkig heeft de Gibbon Experience hier iets op bedacht.

Slapen in boomhutten

Zij bieden de mogelijkheid om al ziplinend de jungle te verkennen en te slapen in de hoogste boomhut ter wereld. Het uitzicht is prachtig en tegelijkertijd vliegen de Gibbons je boomhut voorbij. Je krijgt hier de kans om een paar dagen écht deel uit te maken van de jungle. De boomhut is verrassend ruim en van alle gemakken voorzien. Er is schoon drinkwater aanwezig, maar ook aan matrassen, dekens, klamboes en een magische buitendouche met uitzicht op de jungle is gedacht.


Gibbon Experience 1


Gibbon Experience 2


Classic Tour

Er zijn verschillende trekking mogelijkheden, de Classic Tour is de meest geboekte. De tour begint met een autorit van drie uur en zet je af in een klein dorpje. Hier begint het avontuur pas echt. Je maakt een hike van tweeënhalf uur en gaat vervolgens al ziplinend je boomhut in. Deze drie dagen in de jungle staan in het teken van hiken, ziplinen en Gibbons spotten. De eerste keer ziplinen is misschien wat spannend, maar het gevoel van vrijheid dat het je daarna geeft is bijzonder. Ineens veranderd de jungle in een speeltuin en wens je dat deze drie dagen nog láng niet voorbij zijn.

Een onvergetelijke ervaring

Dit avontuur mag eigenlijk niet ontbreken wanneer een reis naar Laos op de planning staat. Bereid je voor op drie onvergetelijke dagen en misschien wel het mooiste deel van je reis. Heb je last van hoogtevrees? Dan is dit dé ideale manier om daar vanaf te komen.


Gibbon Experience 3


Gibbon Experience 4


Kosten

De Gibbon Experience kost je zo’n 100$ per dag. De precieze prijs is afhankelijk van het seizoen en een aantal andere factoren. Prijzig dus, maar gelukkig gaat een deel van deze kosten wel naar het behoudt van de jungle. Meer informatie vind je op de site van Gibbon Experience.

Tips

De Gibbon Experience geboekt? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
• De tour gaat op tijd van start, dus zorg dat je de avond daarvoor al in Huay Xai bent. Er is hier niet veel te beleven maar breng een bezoekje aan Daauw voor een bijzonder avondmaal. Het eten hier is duurder dan alle andere restaurants maar je steunt hiermee wel een goed doel. Daauw is het opvangcentrum voor lokale mensen die het moeilijk hebben en niet op eigen benen kunnen staan. Mishandelde vrouwen, jongens die op het verkeerde pad zijn geraakt en jonge tienermoeders krijgen hier een tweede kans. Het geld wordt goed besteed en het is een bijzondere ervaring. Slapen kan eenvoudig maar goed in het Sabaydee Guesthouse.
• Sla vooraf wat snacks in. Het avondeten wordt vroeg gebracht en zo heb je aan het einde van de avond nog iets lekkers achter de hand.
• Neem een lange mouwen shirt en een luchtige, lange broek mee. Er zijn ‘s nachts veel (heel veel) muggen.
• Over muggen gesproken: neem anti muggenspray mee. Ook overdag zul je dit nodig hebben.
• Goede wandelschoenen zijn een must. Of in ieder geval schoenen met een goed profiel. De paden kunnen glad en glibberig zijn.
• Voldoende wc-papier is aan te raden. Er is niets aanwezig in de hut en het is vervelend als je zonder komt te zitten.
• Wees voorzichtig. Zorg dat je áltijd aangelijnd zit want het is voor niemand leuk om vanaf veertig meter naar beneden te vallen.

Meer over deze bestemming