Backpack route Taiwan

Backpack route Taiwan

Gebruik deze route door Taiwan om binnen een week of twee de meeste hoogtepunt op het eiland te bezoeken. Begin je reis in de stad Taipei, makkelijk te bereiken vanuit zowel Nederland als andere landen in Azië. Vanuit hier reis je over het uitstekende treinennetwerk naar de andere interessante bestemmingen. Met onze backpack route door Taiwan zie je de mooiste tempels, de leukste steden en prachtige nationale parken.

Backpack route Taiwan

Taiwan


1) Taipei
De hoofdstad van Taiwan is een bijzonder leuke stad om je reis te beginnen. In Taipei bezoek je tempels en andere culturele hoogtepunten. Binnen een paar dagen heb je de stad wel gezien. Maar je zou ook een week kunnen blijven en verschillende uitstapjes maken naar bestemmingen in de omgeving van deze metropool.

2) Taipei > Hualien
Gebruik Hualien als uitvalsbasis om het Taroko National Park te bezoeken. In dit mooie park ligt de beroemde Taroko Gorge, een van de mooiste bezienswaardigheden van Taiwan.

3) Hualien > Taitung
Het is vooral de omgeving van Taitung die de stad een bezoek waard maakt. Vanuit de stad kun je mooie fietstochten maken door de omgeving. Ook kun je er de boot pakken naar Lanyu of Green Island.

4) Taitung > Kenting
Kenting is onze favoriete bestemming in Taiwan. Hier vind je de mooiste stranden, een leuke sfeer en in het Kenting National Park kun je leuke scootertochten maken.

5) Kenting > Kaohsiung
Het hoogtepunt van Kaohsiung ligt een uur buiten de stad. Het Foguangshan klooster is een van de indrukwekkendste boeddhistische complexen van Taiwan.

6) Kaohsiung > Tainan
In het sfeervolle Tainan vind je ontzettend veel tempels, heerlijk streetfood en een leuke sfeer.

7) Tainan > Taichung
Bezoek Taichung voor een aantal van de betere musea van Taiwan. Daarnaast kun je vanuit hier ook interessante bestemmingen in de regio bezoeken.

8) Taichung > Taipei
Reis terug naar Taipei. Vanuit hier reis je terug naar huis, of een andere bestemming in Azië.

Duur van je reis

Voor deze route door Taiwan heb je zeker wel twee weken nodig. Je kunt het zeker ook rustiger aan doen en hier en daar een paar dagen blijven hangen. Als je minder tijd hebt kun je een aantal bestemmingen overslaan. Taitung, Kaohsiung en Taichung zijn dan onze keuzes om over te slaan.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.