Taichung

Taichung

Hoewel Taiwan’s 3e grootste stad, Taichung, niet op ieder reisschema te vinden is, is deze stad een prima stop op je route naar het zuiden. Doordat Taichung door veel toeristen wordt overgeslagen, ontdek je hier het typische ‘alledaagse’ Taiwan.

Bezienswaardigheden in Taichung

Taichung staat niet bekend om haar uitmuntende toeristische attracties, maar toch kun je je hier gemakkelijk een paar dagen vermaken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Rainbow Village, een artistiek dorpje net buiten het centrum, waarvoor ‘rainbow’ bijna een understatement is. De kleurrijke gebouwen zijn beschilderd door Mr. Huang, een oude oorlogsveteraan uit China die op deze manier het dorpje van de ondergang wilde redden. En dat is gelukt!

Taiwan’s beste museums zijn in Taichung te vinden. Het Museum of Fine Arts is één van de betere musea in de regio en geeft goed inzicht in de hedendaagse Taiwanese kunstwereld. Je vindt er tentoonstellingen van zowel lokale als internationale artiesten, en ook de omliggende beeldentuin is een bezoek waard. Niet geheel onbelangrijk: toegang is gratis. In deze buurt vind je ook het National Museum of Natural Science – een aanrader als je ook maar een beetje bent geïnteresseerd in natuur en biologie!

Daarnaast is Taichung een geschikte uitvalsbasis voor hikes in de natuurgebieden die rondom de stad te vinden zijn. Bezoek bijvoorbeeld de toegankelijke wandelpaden in Dakeng of de prachtige bergen rondom Dasyeshuan.


Taichung


Taichung


Eten en drinken

Taiwan’s meest bekende drankje, de bubble tea, is volgens verschillende bronnen in Taichung ‘uitgevonden’. Proef zelf het originele recept bij de maker: Chun Shui Tang. Toch liever koffie? Taichung staat bekend om haar talloze hippe koffiezaakjes, waarvan The Factory Roastery één van onze favorieten is.

Verschillende straten in Taichung worden zodra het ’s avonds donker wordt gevuld met night markets, waarvan Fengjia Night Market éen van de meeste populaire én grootste is. Kom met een lege maag, want er is ontzettend veel te proberen! Onze tip: een lange rij voor een eetstalletje is altijd een goed teken. Sluit gewoon aan en je kunt er vrijwel zeker van zijn dat het wachten wordt beloond!

Sun Moon Lake

Op anderhalf uur rijden van Taichung vind je het Sun Moon Lake, een prachtig natuurgebied rondom Taiwan’s grootste zoetwatermeer. Dit gebied is te verkennen per boot, maar met de fiets of de shuttlebus die verschillende stops rondom het meer maakt (tip: koop een dagpas in plaats van losse kaartjes), zie je veel meer. Sun Moon Lake is prima te doen als dagtrip vanuit Taichung, maar mocht je er de tijd voor hebben, dan is een overnachting in dit gebied een magische ervaring.


Sun Moon Lake 1


Vervoer in Taichung

In tegenstelling tot andere grote Taiwanese steden beschikt Taichung nog niet over een metronetwerk. Wel is er een uitgebreid busnetwerk, met een duidelijke Engelse aanduiding. Als je over een EasyCard, iPass, of iCash kaart beschikt – de plaatselijke varianten van de ov-chipkaart – zijn de eerste tien kilometer van je rit zelfs gratis. Ideaal om binnen de stad te reizen. Voor overige afstanden kun je een taxi of een Uber nemen.

Overnachten in Taichung

Taichung heeft een groot aanbod aan hostels, guest houses en andere accommodaties. Zowel voor backpackers als voor reizigers met een hoger budget is er voldoende keuze. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Met de hogesnelheidstrein (HSR) is Taichung vanuit Taipei binnen ongeveer veertig minuten te bereiken. Let wel, het HSR treinstation in Taichung ligt ver buiten het centrum en je zult dus gebruik moeten maken van een taxi of de shuttle bussen die je naar de stad brengen.

Een goedkopere optie is de bus. Vanuit 'Taipei Train Station’ (waar ook het centrale busstation zich bevindt) vertrekken er bijna 24 uur per dag meerdere bussen per uur richting Taichung. De bus doet er ongeveer drie uur over en heeft verschillende drop-off punten in Taichung.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.