Overnachten Taiwan

Overnachten Taiwan

Het aanbod van hostels, guest houses en hotels in Taiwan is uitstekend. In bijna elke interessante bestemming zijn meerdere leuke hostels te vinden. Dit met helaas één groot nadeel; overnachten in Taiwan is vrij prijzig. Zo betaal je in Taipei al gauw rond de 15 euro voor een bed in een dorm, daar krijg je dan wel een heel goed hostel voor terug. In andere steden dalen de prijzen iets, maar het blijft alsnog een stuk duurder dan de meeste andere landen in Azië.

Hostels in Taiwan

Zoals gezegd zijn er dus veel leuke hostels te vinden in Taiwan. Hier kun je terecht als alleenstaande reiziger, maar ook als je met z’n tweeën reist. In Taiwan vind je namelijk veel tweepersoonsbedden in dorms. Zo bespaar je geld door op een dorm te slapen, maar lig je toch naast elkaar. Bij sommige hostels is het ontbijt inbegrepen, als dit niet zo is ligt er praktisch altijd een 7-Eleven op loopafstand. Bijna alle hostels in Taiwan zijn online te boeken. Per bestemming in Taiwan geven we je onze favorieten.

Adressen in het Chinees

Als je een hostel of een andere accommodatie hebt geboekt doe je er verstandig aan om het adres en de naam van de accommodatie in Chinese karakters op te zoeken. Als je een keer de weg niet kunt vinden kan je het op deze manier veel gemakkelijker aan de locals vragen.

Reisgidsen

Voor tips over overnachten in Taiwan, inclusief handige adressen van accommodaties, kan je een recente reisgids van Taiwan aanschaffen. Bekijk ons overzicht van de leukste reisgidsen over Taiwan.

Van te voren boeken

Je hostel ver van te voren boeken is over het algemeen niet nodig. Met name in weekenden kan het echter snel gaan. De Taiwanezen reizen zelf ook vaak in Taiwan en maken vaak weekendtripjes. In een bestemming als Kenting bijvoorbeeld kan het dan voorkomen dat de meeste accommodaties bezet zijn. Hou hier rekening mee en boek dan van te voren je accommodatie. Booking.com is hiervoor onze favoriet in Taiwan.