Kaohsiung

Kaohsiung

Kaohsiung is niet de mooiste of leukste stad in Taiwan, het is echter wel een prima tussenstop in het zuiden van het eiland. In en rondom de stad zijn namelijk een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden. Aan een volle dag heb je wel genoeg om Kaohsiung te verkennen.

Bezienswaardigheden in Kaohsiung

Het hoogtepunt van Kaohsiung ligt op een uur rijden met de bus van het centrum van de stad. Hier vind je het Foguangshan klooster. Dit is het grootste klooster van Taiwan en een indrukwekkend complex. Het hoogtepunt is de main shrine, die ontzettend mooi versierd is inclusief drie grote bronzen Boeddhabeelden. Op dit dezelfde complex staat een groot staand Boeddha beeld, met daaronder een mooie aparte tempel. Heel Foguangshan is bijzonder mooi aangelegd en goed onderhouden, zeker een bezoek waard dus. Een paar jaar geleden is iets verderop het Buddha Memorial Centre gebouwd, wat ook absoluut een aanrader is.

In de stad zelf zijn er ook nog een paar – minder indrukwekkende – bezienswaardigheden. Deze vind je rondom het Lotus meer. Bekijk hier zeker even de Draken & Tijger pagodes.


Kaohsiung


Kaohsiung


De omgeving

Je kunt vanuit Kaohsiung eventueel nog wat tripjes maken naar de omgeving. Zo zijn de Wushanding modder vulkanen goed bereikbaar. Dit aparte landschap is weer een apart verschijnsel in de mooie natuur van Taiwan. Ook zijn er wat redelijke stranden te vinden in de omgeving.

Overnachten in Kaohsiung

Er zijn een paar hostels die zich richten op backpackers, maar het aanbod is niet groot in Kaohsiung. Wel zijn er veel prima budget hotels, waar je voor een goede prijs een privé kamer hebt. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Met de trein ben je zo in Kaohsiung. Als je haast hebt kun je in Taipei de hogesnelheidstrein pakken, dan ben je er in een uur of twee. De tweede en goedkopere optie is de reguliere trein, dan ben je er in vijf tot zes uur. Vanuit Taichung ben je in tweeënhalf uur in Kaohsiung. Met de trein/metro doe je er vanuit Taiwan een uur over.

Vanuit Kenting kun je het beste de bus pakken. Deze busrit duurt ongeveer drie uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal