Backpack route Jordanië

Backpack route Jordanië

Met de volgende backpack route Jordanië kun je in 10 tot 14 dagen de hoogtepunten van dit unieke land ontdekken. Ontdek de zalige Jordaanse keuken in Amman, stap in de voeten van Generaal Pompei in het 6500 jaar oude Jerash, ga op avontuur in de vele Wadi’s van het land, drijf in de dode zee en overnacht in een bedouine tent na het bezoeken van een wereldwonder. Jordanië is het land waar bucket list items van het lijstje worden geschrapt en waar het beste van het Midden-Oosten samenkomt.

Onze backpack route door Jordanië:

Route Jordanie

1) Amman
Amman is de hoofdstad van Jordanië en jouw startpunt voor een ontdekkingsreis door het land. Dit is waar theehuizen, shisha lounges en heerlijke restaurants je opwachten om deze relatief westerse en moderne en stad in het Midden-Oosten te ontdekken.

2) Amman > Jerash
Jerash is een 6500 jaar oude stad die omringd is door heuvelachtige bosgebieden en vruchtbare waterbekken. Een stad die ooit onderdeel uitmaakte van het machtige Grieks-Romeinse Rijk en de goed behouden ruïnes heeft om dit te bewijzen.

3) Jerash > Dode Zee
De Dode Zee is een onvergetelijke ervaring. Vergeet je zwemband en drijf met een boekje in het zoute water tussen Jordanië en Palestina.

4) Dode Zee > Madaba
In Madaba vind je een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder veel fraaie mozaïeken. Bovendien kent de stad een gezellig sfeer en is de bevolking hier ontzettend vriendelijk.

5) Madaba > Wadi Mujib
Met trots wordt dit gebied de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. Dit ruige gebied kent spectaculaire bergen en indrukwekkende riviervalleien waar de echte avonturier kan hiken, zwemmen, abseilen, canyoning en meer.

6) Wadi Mujib > Petra
De voornaamste reden voor een bezoek aan Jordanië. Petra is hét hoogtepunt van het land, UNESCO Werelderfgoed en ook nog eens één van de zeven wereldwonderen. Eeuwenlang hebben Bedouine nomaden het wereldwonder geheim weten te houden in de diepte van de woestijn, maar tegenwoordig trekt dit spektakel bezoekers van over de hele wereld.

7) Petra > Wadi Rum
Wadi Rum is de populairste Wadi van Jordanië. Neem je tijd om dit gebied te ontdekken per kameel of jeep en overnacht tussen dramatische rotsformaties en uniek rood zand onder de heldere sterrenhemel. Je kunt kiezen tussen een overnachting in een Bedouine tent, een grot of buiten in het zand.

8) Wadi Rum > Aqaba
Deze badplaats is een ideale afsluiter van je reis door Jordanië. Je kunt in Aqaba nog een paar dagen heerlijk zonnen, zwemmen en zelfs hele gave duiken maken. Al snorkelend de onderwaterwereld verkennen kan natuurlijk ook.

Duur van je reis

Jordanië is ruim twee keer groter dan Nederland, maar omdat het land voor het grootste deel uit woestijngebied bestaat zal je niet heel veel tijd nodig hebben om de natuurlijke, culturele en historische schatten van dit land te ontdekken. De bovenstaande route zal ongeveer 10 tot 14 dagen in beslag nemen. Dit is afhankelijk van het aantal activiteiten die je kiest, hoe lang je in Amman en Aqaba blijft en of je kiest voor een overnachting rondom Petra en de Wadi’s.

Ons e-book Route door Jordanië