Vliegtickets Jordanië

Vliegtickets Jordanië

Jordanië is gelukkig lang niet zover vliegen als de andere Aziatische landen op deze website. Vliegtickets Jordanië zijn vanwege de kortere afstand ook een stuk goedkoper, zeker in vergelijking met landen in het oosten van Azië. Wel zo fijn dus, dit bespaart je niet alleen kostbare reistijd maar ook een flink gedeelte op je budget. In tegenstelling tot de reizen naar bijvoorbeeld Zuidoost-Azië kun je in Jordanië daarom zeker een kortere reis maken van een tot twee weken. Met de tips op deze pagina kun je hopelijk nog meer besparen op je vliegticket naar Jordanië.

Waar naartoe vliegen?

Jordanië heeft twee internationale vliegvelden en dit zijn dus de enige opties waarop je naar het land kunt vliegen. Dit zijn de vliegvelden van Amman en Aqaba. Dit laatst genoemde vliegveld heeft echter alleen rechtstreekse verbindingen met vliegvelden in de nabije regio. In verreweg de meeste gevallen vlieg je daarom naar het vliegveld van de hoofdstad Amman. Er gaan vanuit dit gedeelte van Azië volop vluchten naar Amman en er zijn ook goede verbindingen met Europa.

KLM heeft vooralsnog geen rechtstreekse verbinding met Jordanië. Wel kun je via partner Air France van Amsterdam via Parijs naar Amman vliegen. Royal Jordanian, de nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië, heeft wel een rechtstreekse vlucht tussen Amsterdam en Amman. Deze vlucht duurt ongeveer vijf uur.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Jordanië, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Queen Alia International Airport Amman Royal Jordanian, Turkish Airlines, Air France, Emirates, Ryanair & Transavia (seizoensgebonden)
King Hussein International Airport Aqaba Royal Jordanian, easyJet, Turkish Airlines & Ryanair

Goedkope vliegtickets Jordanië

Om geld te besparen kun je ook voor een langere vlucht, inclusief een overstap, kiezen. Een directe vlucht is wel zo fijn, maar niet altijd het goedkoopste. Als je scherp op je budget wilt letten kun je ook kiezen voor een andere airline zoals Turkish Airlines en Egyptair. Reken dan wel op een reistijd van minimaal acht uur.

Een andere tip om geld te besparen op je vlucht is om meerdere data waarop je kunt vliegen te vergelijken. Enkele dagen eerder of later vliegen kan aanzienlijk goedkoper zijn. Met name vliegen buiten het weekend om kan veel geld schelen. De goedkoopste vluchten zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.

Binnenlandse vluchten Jordanië

Als je jouw reis door Jordanië eindigt in het zuidelijke Aqaba maar via Amman terugvliegt kun je ervoor kiezen om een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad te nemen. Ideaal als je weinig tijd hebt. Vanuit de hoofdstad kun je dan weer naar huis vliegen.

Vliegtickets Jordanië boeken

Je hebt een aantal keuzes bij het boeken van een goedkoop vliegticket naar Jordanië. Uit onze ervaringen zijn onderstaande websites het goedkoopste en bieden zij de beste service.

Cheaptickets.nl
TIX.nl