Wadi Rum

Wadi Rum

In het zuiden van Jordanië ligt Wadi Rum, een van de absolute hoogtepunten van Jordanië. Het is de grootste wadi – een Arabisch woord voor rivierdal – van Jordanië en is te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sinds de prehistorie wonen er al mensen in Wadi Rum. Vandaag de dag leven hier nog altijd bedoeïenenstammen. Het bijzondere landschap van deze woestijn is de reden dat je hier komt. Enorme zandheuvels, bijzondere rotsen en grote kloven vormen dit unieke landschap. Trek je wandelschoenen aan en bezoek dit geweldige gebied. Na een dag wandelen wordt je in de avond ook nog eens beloond met een schitterende sterrenhemel.

Tours in Wadi Rum

Bij BackpackenInAzie.nl vermijden we tours zoveel mogelijk, maar daar is in Wadi Rum eigenlijk geen ontkomen aan. De gaafste manier om Wadi Rum te verkennen is met een goede tour. Op eigen houtje kun je hier nauwelijks wat bekijken.

Reis naar het Visitor’s Centre toe in het Wadi Rum Village. Hier kun je ter plekke een gids regelen, of wordt je opgehaald door de gids bij wie je al een tour hebt geboekt. Wij raden aan om van te voren een tour te boeken. Zoek via TripAdvisor naar de beste aanbieders en kijk bij wat jouw wensen past. Dankzij de actuele beoordelingen weet je zeker dat je een goede ervaring krijgt. Na je aankomst rijd je met een jeep door de verschillende gebieden van de woestijn en zie je de hoogtepunten.


Wadi Rum


Wadi Rum


Activiteiten

Wat je precies doet tijdens een dag is afhankelijk van jouw wensen en de tour die jij boekt. Je hebt een aantal verschillende mogelijkheden. Een populaire optie is een kamelentocht. Op de kameel rijd je een stukje door de woestijn, een bijzondere ervaring. Echt comfortabel is het niet, maar het is toch leuk om te doen.

Er zijn meerdere enorme zandduinen die je kunt beklimmen. De gids rijdt hier met zijn jeep naartoe en geeft je de kans om deze inspannende activiteit af te leggen. Het is behoorlijk pittig in het zand en de hitte, maar het uitzicht maakt dit zeker goed.

Je bezoekt een aantal fotogenieke locaties in de woestijn. Deze kunnen je wellicht bekend voorkomen uit populaire films die hier zijn opgenomen. Lawrence of Arabia uit 1960 is hier opgenomen, net zoals recentere films die een Marslandschap willen nabootsen als The Martian en The Last Days on Mars.

In de avond

Na een lange dag in de woestijn kom je vlak voor de zonsondergang aan bij het bedoeïenen tentenkamp. De zonsondergang boven de woestijn is bijzonder fraai. Vervolgens kun je genieten van een traditionele maaltijd. In een groot kuil in de grond wordt het eten langzaam gegaard. Het resultaat is heerlijk, het eten is lekker mals.

Als je het eten op hebt verplaatst de groep zich naar het kampvuur. Met een kopje thee en wat muziek geniet je van een prachtige sterrenhemel. De kans is groot dat je nog nooit zoveel sterren hebt gezien.

Slapen doe je in de tenten die in de kampen staat. Er zijn hele luxe tentenkampen in Wadi Rum, maar ook simpele , meer traditionele tenten. Bij het boeken van de tour zie je in wat voor tent je terechtkomt.


Wadi Rum


Wadi Rum


Wadi Rum in je route door Jordanië

Hoe kom ik er?

Bussen gaan er niet naar Wadi Rum, dus je hebt een taxi of Uber nodig. Vanuit zowel Aqaba als Petra is het ongeveer anderhalf uur rijden. Reken op 30-40JD. Als je een tour boekt kun je eventueel het vervoer via hun regelen.

Ons oordeel
8/10

Wadi Rum is een fantastische bestemming. Slaap in de woestijn, maak een kamelentocht en aanschouw dit unieke landschap.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.