Bezienswaardigheden Jordanië

Bezienswaardigheden Jordanië

Jordanië is een relatief klein land, dat je binnen twee weken kunt verkennen en waar je geen lange busritten voor hoeft te maken. Toch kent het land veel bezienswaardigheden. Deze combinatie maakt het een interessant land voor reizigers. De bezienswaardigheden in Jordanië variëren van bijzondere landschappen tot oude ruïnes en andere bijzondere bouwwerken. Op deze pagina geven we je een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in het land.

Petra

Hét hoogtepunt van Jordanië is zonder twijfel Petra. Deze oude stad was lange tijd verborgen, maar is na haar herontdekking een van de meest bijzondere bezienswaardigheden ter wereld geworden. De stad heeft zelfs een vermelding gekregen op de lijst met zeven nieuwe wereldwonderen. Binnen Petra zijn er verschillende hoogtepunten, maar eigenlijk is het hele gebied een grote bezienswaardigheid. Een aantal van onze favoriete hoogtepunten binnen Petra zijn The Treasury, The Monastry, The Royal Tombes en de Siq.


Wadi Rum

In het zuiden van Jordanië ligt Wadi Rum. Dit is een enorme woestijn, gevuld met bijzondere rotsformaties, zandduinen en andere attracties. Maak een tocht door de Wadi Rum waarbij je deze trekpleisters bekijkt. De ultieme ervaring is het overnachten in een traditioneel bedoeïenenkamp, waar je de meest heldere sterrenhemel in je leven spot.


Jerash

Net ten noorden van Amman ligt Jerash. Hier bewonder je de oude Romeinse ruïnes, die nog relatief goed bewaard gebleven zijn. Je ziet onder meer een oud Romeins theater en vele voormalige tempels.


Madaba

Als je van mozaïek houdt ben je in Madaba op de juiste plek. Op meerdere bestemmingen in de stad zijn opgravingen gedaan waar bijzondere mozaïek werken gevonden zijn. De highlight is de mozaïek landkaart in de Saint George kerk, de oudste kaart ter wereld waar Palestina op staat.


Citadel in Amman

In de hoofdstad Amman zijn niet gek veel bezienswaardigheden te vinden. Wel kun je er een groot oud Romeins theater en een aantal moskeeën bekijken. Het hoogtepunt is echter de citadel. Bovenop een heuvel zie je de Romeinse ruïnes en een prachtig uitzicht over deze heuvelachtige stad.


Karak

Er zijn meerdere kastelen te vinden in Jordanië. Het bekendste kasteel van het land is het Al-Karak kasteel, gelegen ten oosten van de Dode Zee. De locatie aan de snelweg maakt het een makkelijke tussenstop tussen het noorden en zuiden van Jordanië.

bezienswaardigheden jordanie


Mount Nebo

Tussen Madaba en de Dode Zee ligt de Mount Nebo. Volgens de Bijbelse verhalen zag Mozes vanaf deze berg voor het eerst het ‘beloofde land’. Een kerk en andere monumenten herinneren je aan deze verhalen. Zeker als je in deze verhalen geïnteresseerd bent is dit een leuke korte tussenstop.


Lees verder over Jordanië