Beste reistijd Jordanië

Beste reistijd Jordanië

Jordanië, het land van twinkelende sterrenhemels, maanlandschappen en historische schatten. Waar de zomers lang, heet en droog zijn en de winters koud en fris. Het klimaat van Jordanië wordt beïnvloed door de locatie van het land. Namelijk tussen de subtropische droogte van de Arabische woestijngebieden en de subtropische vochtigheid van het oostelijke deel van het Mediterrane gebied. Jordanië is verder geen groot land waardoor de beste reistijden en de hierbij passende adviezen niet zullen verschillen per regio. Afhankelijk van hoeveel hitte je kunt verdragen is het land het gehele jaar door te bezoeken.

Laagseizoen – juni t/m augustus

Het laagseizoen voor bezoekers in Jordanië beslaat een periode van juni tot en met augustus. Dit zijn de maanden waar het gehele land kampt met een behoorlijke hitte. Denk hierbij aan temperaturen tussen de 28 en 35 graden Celsius. De woestijn, waar het overgrote deel van de bezienswaardigheden te vinden zijn, kampt met nog extremere temperaturen. Hier kan de hitte namelijk oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Bovendien kunnen hier al gauw sirocco’s ontstaan; een hete en droge wind die vanuit de Sahara met orkaansnelheid door de woestijn trekt. Deze winden kunnen erg sterk zijn en zelfs zandstormen veroorzaken.

Denk jij dat je de hitte en storm wel trekt en verlangt jouw lichaam naar deze ultieme hitte? Dan werkt het in het voordeel van je portemonnee om tijdens het laagseizoen te reizen. Tours, vervoer en accommodatie zijn namelijk een stuk lager geprijsd tijdens deze maanden!

Schouderseizoen – september t/m februari

Wil je de hitte ontwijken maar Jordanië ook niet tijdens het hoogseizoen bezoeken? Kies dan voor het schouderseizoen. De winters in Jordanië zijn over het algemeen vrij fris met temperaturen tussen de 5 tot 10 graden. Tevens valt 70 procent van de gemiddelde regenval van het land tijdens deze periode. In januari en februari kan het in de avonden vrij koud worden. Met name in de woestijn zijn de avonden bitterkoud en is sneeuwval geen unieke gebeurtenis. Houd er tijdens het plannen van je reis dus rekening mee dat sneeuw- en regenval je eventuele plannen en activiteiten zouden kunnen belemmeren.

Hoogseizoen – maart t/m mei

Het weer in Jordanië is pure perfectie tijdens het hoogseizoen. De dagen zijn warm en de nachten koelen enigszins af. Het noorden van het land is bedekt met wilde bloemenvelden, de valleien zijn weelderig groen en de aangename temperaturen schommelen tussen de 18 tot 25 graden. Houd er rekening mee dat de accommodaties en tours sneller vol zitten en er hogere prijzen worden gehanteerd.

Beste reistijd Jordanië

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 13 ºC 62 mm
Februari 14 ºC 64 mm
Maart 18 ºC 22 mm
April 22 ºC 14 mm
Mei 28 ºC 4 mm
Juni 31 ºC 0 mm
Juli 32 ºC 0 mm
Augustus 33 ºC 0 mm
September 30 ºC 0 mm
Oktober 27 ºC 6 mm
November 20 ºC 27 mm
December 15 ºC 47 mm

Lees verder over Jordanië