Visum Jordanië

Visum Jordanië

Je hebt een visum nodig voor Jordanië om het land binnen te komen. Voor je vertrek hoef je hier echter niks voor te doen. Bij aankomst kun je bij de douane een visum regelen voor een periode van dertig dagen. Dit geldt voor zowel de Nederlandse als de Belgische nationaliteit. Dit is zo geregeld dus en je hoeft voor je reis niks voor te bereiden.

Kosten visum Jordanië

Een visum voor Jordanië kost je 40JD, waarmee je dus dertig dagen in Jordanië mag verblijven. Hierbij geldt de aantekening dat je minimaal drie dagen in het land moet blijven. Als je binnen drie dagen Jordanië wilt verlaten mag dit uiteraard wel, maar moet je wel een exit fee betalen van 10JD. Voor de meeste toeristen zal dit niet van toepassing zijn.

De kosten voor het visum zijn inbegrepen in de Jordan Pass. Deze pas biedt je voor een enkele prijs toegang tot meer dan veertig van de top attracties van Jordanië. Nadat je het geld bespaart op je visum en op een bezoek aan Petra heb je het geld van de Jordan Pass er al uit, we raden dus zeker aan om dit aan te schaffen.

Visum verlengen

Als je langer dan dertig dagen in Jordanië wilt verblijven als toerist is het mogelijk om je verblijf te verlengen. Je mag dan drie maanden in het land verblijven. Je betaalt nogmaals 40 Jordaanse dinar voor dit visum. Je kunt hiervoor terecht bij het lokale politiebureau. We raden aan om bij je hotel meer informatie te vragen hoe je dit het beste kunt regelen.

Lees verder over Jordanië