Bespaar op je Jordanië reis met de Jordan Pass

Bespaar op je Jordanië reis met de Jordan Pass

Het leven in Jordanië is niet duur. Voor je eten, het vervoer en overnachtingen ben je niet zoveel geld kwijt. Toch kunnen de kosten oplopen omdat je behoorlijke bedragen betaalt voor je visum en de toeristische trekpleisters. Gelukkig kun je hier veel op besparen door een Jordan Pass aan te schaffen. Deze pas is speciaal voor toeristen ontwikkeld en bespaart je ontzettend veel geld. Zo goed als elke toerist die Jordanië bezoekt haalt deze kosten er wel uit.

De kosten

Er bestaan drie verschillende Jordan Passes. Het enige verschil tussen deze passen is het aantal dagen dat je met deze pas naar Petra kunt. Dit zijn de drie mogelijkheden:

Jordan Wanderer 1 dag Petra 70 JD
Jordan Explorer 2 dagen Petra 75 JD
Jordan Expert 3 dagen Petra 80 JD

We raden een bezoek van minimaal twee dagen Petra aan, dus als het in je schema past zouden we voor de Explorer of Expert kiezen.

Inbegrepen in de Jordan Pass

Zoals hierboven benoemd is een bezoek aan Petra dus inbegrepen, van een tot drie dagen. Zonder Jordan Pass betaal je voor een bezoek van een dag aan Petra al 50 JD. Voor twee dagen betaal je 55 JD en voor drie dagen ben je 60 JD kwijt.

Naast je bezoek aan Petra zijn er nog meer dan 40 andere bezienswaardigheden inbegrepen. Denk hierbij aan populaire attracties Jerash, Wadi Rum, het Aljoun kasteel, de citadel in Amman, het Karak kasteel, alle attracties in Madaba, het kasteel in Aqaba en verschillende andere musea door het hele land. Je zult niet of zelden een attractie tegenkomen die niet is inbegrepen in de Jordan Pass. De enige uitzondering hierop is Petra By Night, maar dit is sowieso een vrij teleurstellende ervaring.

Mits je langer dan drie nachten in Jordanië verblijft hoef je met de Jordan Pass ook geen visumkosten te betalen. Normaal gesproken betaal je hier 40 JD voor, dus dat scheelt ook weer een behoorlijk bedrag. Dit geldt dus voor alle drie de Jordan Pass mogelijkheden.


Jordan Pass


Aanschaffen

Je schaft de Jordan Pass aan via de officiële website van de Jordaanse regering. Na je aankoop ontvang je de pas direct per e-mail. Je kunt het ticket uitprinten en bij de ingang van de desbetreffende attracties laten zien. Je kunt de pas ook gewoon op je mobiel laten zien, scheelt weer wat papier.

De Jordan Pass is na aankoop twaalf maanden geldig. Echter verloopt de pas veertien dagen nadat je het voor eerst gebruikt hebt. Als je langer dan twee door Jordanië reist heb je de laatste dagen dus niks meer aan je pas. Zorg dat je de duurste activiteiten dan al hebt gedaan.

Is de Jordan Pass het waard?

Hier kunnen we heel simpel over zijn; ja. Na alleen al je visum en een bezoek aan Petra ben je met de Jordan Pass al goedkoper uit. Zeker met daarbij de vele andere attracties die zijn inbegrepen scheelt het veel geld. Bovendien is het ook lekker makkelijk, je kunt overal snel doorlopen.