Backpack route Thailand

Backpack route Thailand

Thailand is een groot land, met talloze interessante locaties. De leukste bestemmingen liggen ook nog eens verspreid over het hele land. Een route plannen is daardoor iets lastiger dan voor andere landen. Wij hebben onderstaande route samengesteld, waarmee je zonder al te veel omwegen de meeste leuke bestemmingen in Thailand bezoekt.

Backpack route Thailand

Backpack route Thailand


1) Bangkok
Bangkok is het startpunt van de meeste backpackers die door Thailand of zelfs heel Azië reizen. Het is een chaotische stad, maar er is ontzettend veel te zien en doen. Bovendien is het een goede plek om medereizigers te ontmoeten.

2) Bangkok > Ayutthaya
Begin je culturele ontdekkingstocht van Thailand in deze voormalige hoofdstad. In Ayutthaya verken je indrukwekkende ruïnes en beter bewaard gebleven tempels. Je kunt de stad ook als dagtrip bezoeken vanuit Bangkok.

3) Ayutthaya > Chiang Mai
Reis met de (nacht)trein naar het noorden van Thailand. Chiang Mai is een van onze favoriete steden van heel Azië. De sfeer is er fantastisch en er is ontzettend veel te doen.

4) Chiang Mai > Pai
De rust, de prachtige omgeving en de leuke sfeer maken het dorpje Pai een van de leukste bestemmingen van Thailand.

5) Pai > Chiang Mai > Phuket
Reis terug naar Chiang Mai, om hier het vliegtuig te pakken naar Phuket. Er zijn wat mooie plekken te zien rondom Phuket, maar het is niet de bestemming waar je heel lang wilt blijven. Het is vooral een tussenstop op weg naar leukere bestemmingen.6) Phuket > Koh Phi Phi
Koh Phi Phi was altijd een van de leukste eilanden van Thailand, maar het overschot aan feestende (Britse) backpackers heeft wat charme weggenomen. Nog altijd is het een ontzettend mooi eiland, zeker een leuke tussenstop tijdens je reis door Thailand.

7) Koh Phi Phi > Koh Lanta
Na een aantal hectische bestemmingen is het op Koh Lanta gelukkig een stuk rustiger en relaxter. Perfect voor een paar dagen chillen op en rondom het strand.

8) Koh Lanta > Krabi
Als je krap in de tijd zit kan je Krabi uitsluitend als tussenstop aandoen. Als je wat meer tijd hebt kan je ook hier ook een aantal schitterende stranden van dichtbij bekijken.

9) Krabi > Khao Sok National Park
Even wat anders dan stranden, maar wel een bijzonder leuke bestemming. In Khao Sok National Park ga je al wandelend door het regenwoud op zoek naar bijzonder wilde dieren zoals olifanten, tapirs en veel verschillende apen.

10) Khao Sok National Park > Koh Samui/Koh Phangan
Als je nog meer jungle wilt verkennen kan je terecht op Koh Samui, waar je naast een grote jungle ook een aantal culturele bezienswaardigheden vindt. Uiteraard ontbreken de stranden ook niet. Spreekt je dit niet zo aan? Reis dan gelijk door naar Koh Phangan, bekend van de Full Moon Parties en het feesteiland van Thailand.

11) Koh Phangan > Koh Tao
Koh Tao is de duik- en snorkelbestemming van Thailand. Dit is de spot als je je PADI wilt halen. Bovendien heerst er ook een leuke sfeer op het eiland, wat het een van onze favoriete bestemmingen in Thailand maakt.

12) Koh Tao > Kanchanaburi/Bangkok
Als je nog wat tijd te besteden hebt in Thailand kan je doorreizen naar Kanchanaburi. Een interessante geschiedenis, indrukwekkende watervallen en de mooie omgeving zijn de trekpleisters van deze stad richting de grens met Myanmar. Of eindig je route door Thailand door terug te keren in Bangkok.

Duur van je reis

Je zou maanden in Thailand door kunnen brengen zonder dat je je hoeft te vervelen. In elke regio van Thailand zijn wel leuke dingen te beleven. Een ideale reistijd voor deze route is vier weken. Als je maar drie weken de tijd hebt kun je deze route ook aanhouden, maar sla dan bestemmingen als Kanchanaburi, Koh Samui en Krabi over.

Reisgids Thailand

Combineer met andere routes

Als je exact deze route volgt, sluit deze perfect bij aan onze route door Laos en onze langere route door Zuidoost-Azië. Eindig je in het zuiden van Thailand? Dan kun je gemakkelijk aan onze route door Maleisië beginnen. Of je vliegt vanuit Bangkok naar Jakarta, om vervolgens onze route door Indonesië af te leggen.

Vliegen naar Thailand

Bangkok is het startpunt van je reis door Thailand en zelfs een ideaal startpunt van je reis door Azië. Gelukkig is het een van de goedkoopste steden in Azië om maar te vliegen vanuit Europa. Vliegtickets naar Bangkok vind je het beste via onderstaande sites:

Cheaptickets.nl
TIX.nl

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.