Koh Samui

Koh Samui

Het eiland Koh Samui ligt ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Bangkok en is het derde grootste eiland van Thailand. Koh Samui is op het eerste gezicht niet het meest geschikte eiland voor backpackers. Door de grote toestromen van, middenklasse, toeristen zijn er steeds meer resorts verschenen. Hierdoor zijn de prijzen op het eiland wat gestegen en ook de stranden liggen steeds voller. Toch is Koh Samui nog steeds een prachtig eiland. Als je de populairste gebieden vermijdt, zijn er voor de backpacker nog voldoende opties. Vooral het binnenland van Koh Samui is vrijwel ongerept. Je vindt hier een mengeling van kokosplantages en tropisch regenwoud. Ook zijn er hier een paar schitterende watervallen.

Locaties op Koh Samui

Chaweng is het grootste en populairste strand van Koh Samui. Met een lengte van 7 kilometer is dit het langste strand van de oostelijke kust van Thailand. Zeven kilometer aan kokosnootbomen, warme temperaturen, helder water en parelwit poederzand. Dit is waar het grootste deel van de accommodatie- en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Van 5-sterren villa’s tot budgethostels en van culinaire sterrenrestaurants tot streetfood voor minder dan een euro. Chaweng Beach is in vier delen opgesplitst. Noord-, Centraal-, Zuid- en Noi- (klein) Chaweng. Ben je op zoek naar je rust? Blijf dan in de rustigere zuidelijke delen van Chaweng. Het centrale en noordelijke deel is namelijk bedoeld als walhalla te dienen voor de feestreizigers. Dit is waar de straten gevuld zijn met dreunende muziek, alcohol per emmer wordt verkocht en het leven tot diep in de nacht wordt gevierd.

Het vissersdorpje Bo Phut heeft een zeer relaxte sfeer wat het wat geschikter maakt voor backpackers. In dit plaatsje vind je een aantal goedkope guesthouses en restaurants. Het strand is hier ook wat rustiger.


Koh Samui


Overnachten op Koh Samui

Zoals gezegd is Bo Phut een relaxt plaatsje om in te verblijven. Veel backpackers kiezen hier dan ook voor. Veel van de goedkopere accommodaties vind je in dit dorp. Een kamer in Chaweng is voor de meesten met een low budget te duur geworden. Zelfs de simpelste kamers huur je niet voor minder dan 10 euro. Als je toch dichtbij het strand wilt overnachten kun je daarom beter naar Lamai gaan, waar je voor 5 tot 10 euro een prima kamer vindt. In de hoogseizoenen, van juli tot en met augustus en van december tot en met april, schieten de prijzen wel omhoog. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Samui vermeld.

De jungle van Koh Samui

Koh Samui bestaat niet alleen uit stranden, resorts en clubs. Op het midden van het eiland is een grote jungle waar je van alles kunt zien en beleven. Het beste en gemakkelijkste verken je de jungle per scooter. Wanneer je de beschaving achter je hebt gelaten en de jungle inrijdt verandert je beeld van Koh Samui compleet. Je hebt gelijk het gevoel dat je op een ander eiland bent belandt. Weinig mensen kennen deze kant van het eiland en dat maakt het juist zo leuk!

In de jungle van Koh Samui zijn vooral veel mooie watervallen te vinden. De indrukwekkendste waterval is Ma Muang. Bij aankomst lijkt deze niet heel bijzonder. Maar boven de waterval heb je een fantastisch uitzicht over de jungle! Eenmaal terug beneden kun je een verkoelende duik nemen in het water van de waterval. Naast watervallen kun je nog veel meer mooie plekjes vinden in de jungle. Een populaire stop is Phra Phuttha Teepangkorn. Een grote Boeddha bovenop één van de bergtoppen. Naast dit indrukwekkende beeld heb je hier ook een prachtig uitzicht over een deel van Koh Samui. Naast Boeddha’s en watervallen kun je ook een paar mooie viewpoints vinden in de jungle.


Koh Samui 2


Reisgidsen Thailand

Hoe kom ik er?

Koh Samui heeft een eigen vliegveldje. Als je vanuit Nederland rechtstreeks naar Koh Samui wilt, kun je een vlucht richting Bangkok nemen en daar overstappen op een binnenlandse vlucht richting Koh Samui. Ook met andere steden in Azië zijn er goede verbindingen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Als je niet wilt vliegen moet je de boot nemen om Koh Samui te bereiken. De beste verbinding met het Thaise vasteland is de veerboot vanaf Surat Thani, deze doet er ongeveer 2,5 uur over. Een boottochtje vanaf Koh Phangan duurt ongeveer drie kwartier. De boot vanuit Koh Tao doet er 2,5 uur over. Meer tips hierover vind je in ons artikel over vervoer naar Koh Samui, inclusief tips voor het reizen van Bangkok naar Koh Samui.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal